miercuri, martie 22, 2023

Miercuri, 15 martie 2023, a avut loc lansarea proiectului Act4D-Eutrophication

Citeste si...

În data de 15 martie 2023, Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a lansat proiectul numit “Act4D-Eutrophication” care are ca scop implementarea de măsuri active pentru restaurarea lacurilor de apă dulce și a apelor costiere afectate de eutrofizare, în vederea creșterii rezilienței la schimbările climatice și conservarea biodiversității. Proiectul va permite definirea și validarea de metodologii și proceduri de monitorizare a efectelor schimbărilor climatice, analiza detaliată a acestora și colaborarea cu comunitățile locale pentru implementarea unor măsuri de adaptare și protecția biodiversității în lacurile cu apă dulce din România și a litoralului Mării Negre.

Pe lângă Universitatea Ovidius din Constanța, parteneri în proiectul Act4D-Eutrophication sunt Universitatea Politehnica din București (UPB), Agenția Spațială Română (ROSA), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV Iași), Eau de Web SRL și Europlastic SRL.

Proiectul Act4D-Eutrophication face parte din activitățile Centrului Național de Competență pentru Adaptarea la Schimbări Climatice – DTEclimate, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Apel: PNRR-III-C9-2022 – I5. Înființarea și operaționalizarea Centrelor de Competență) în baza unei competiții naționale organizate de Guvernul României.

Ultimele Articole

CEC Bank intră pe piața RCA într-o lună

După excluderea Eruoins din piața asigurărilor auto, România a rămas cu doar opt companii de asigurări pe piața RCA....
spot_img