duminică, octombrie 1, 2023

Mercedes-Benz ar putea să recheme mai multe mașini din cauza dispozitivelor de influenţare a rezultatelor testelor de poluare

Citeste si...

Mercedes-Benz ar putea fi nevoită să efectueze o nouă campanie masivă de rechemare a unora dintre vehiculele sale, pe care a instalat dispozitive de influenţare a rezultatelor testelor de poluare, după ce autoritatea de reglementare a transporturilor germane, KBA, a afirmat că folosirea acestora este inadmisibilă, transmite Reuters, citat de News.ro.
Într-o scrisoare publicată pe site-ul organizaţiei nonguvernamentale de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH), KBA s-a referit la trei dispozitive găsite pe autpmobile produse sub standardul Euro 6, cel mai recent şi mai strict pentru emisiile de eşapament dăunătoare ale vehiculelor pe benzină şi motorină.
Mercedes-Benz a fost obligată să ia măsuri de remediere, iar în caz contrar riscă un ordin de a retrage maşinile din trafic, pe baza unei decizii a Curţii Europene de Justiţie care afirmă că aceste dispozitive sunt ilegale în anumite condiţii de conducere.
KBA nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.
Potrivit unui comunicat al Mercedes-Benz, compania cooperează pe deplin cu KBA şi crede că a dezvoltat deja tehnologia necesară pentru a rezolva problema prin actualizări software.
Producătorul auto german a primit o prelungire a termenului iniţial de 27 iulie pentru a identifica numărul maşinilor afectate şi a rezolva problema, dar nu a menţionat noul termen.

Ultimele Articole

O cunoscută companie IT din Europa angajează românii care pot câştiga aproape 10.000 € lunar. La acestea se adaugă multe alte beneficii

O companie cunoscută în toată Europa angajează români și le oferă salarii de până la 10.000 de euro lunar,...
spot_img