miercuri, decembrie 6, 2023

Marți, 7 noiembrie, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad are loc vernisajul expoziției „Povești de la Bata”

Citeste si...

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad va fi gazda unui vernisaj al expoziției „Povești de la Bata” în data de 7 noiembrie, începând cu ora 17. Această expoziție este legată de Tabăra de Caligrafie și Ilustrație de Carte de la Bata, care reprezintă un proiect cultural tradițional al bibliotecii din Arad. Acest proiect este destinat elevilor de la liceele de artă și studenților de la facultățile de profil din țară și din străinătate și își propune să promoveze ilustrația de carte pentru copii prin intermediul desenului și picturii.

Expoziția cuprinde lucrări create în timpul celei de-a XIII-a ediții a Taberei de Grafică și Ilustrație de Carte de la Bata, care a avut loc în august 2023. Opt tineri artiști, Baumann Evelin, Toader Lavinia, Bock Henriette, Panciu Karina, Pădureț Andreea, Pavlov Ana Maria, Lacatîș Otilia și Matei Francesca, expun mai ales benzi desenate inspirate din literatura română, inclusiv tematică folclorică. Aceștia au folosit mijloace creative ale scrisului, graficii și ilustrației de carte pentru a crea „Povești de la Bata” ca expresie a propriilor lor talente artistice. Titlurile lucrărilor lor includ „Priculicii”, „Colinda colacului”, „Sântoagerii”, „Cuget și simțire”, „Marțsara”, „Pe vremea buneilor” și „Cu drag pentru Ucraina”.

Vernisajul expoziției va avea loc în sala „ASTRA” a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” din Arad și va include o prezentare a expoziției printr-un dialog cultural la care va fi prezent artistul ilustrator Livia Coloji din Timișoara.

Toți cei pasionați de artă au posibilitatea să viziteze expoziția „Povești de la Bata” în perioada 7-19 noiembrie, în mod gratuit, de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00, la Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad, situată la adresa str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I.

Ultimele Articole

Foitaj cu mere și scorțișoară

Dacă dorești să pregătești un desert delicios cu foitaj, gutui și scorțișoară, poți încerca “Ruladă cu Gutui și Scorțișoară”. Iată...
spot_img