sâmbătă, iunie 15, 2024

Mark Zuckerberg, ca și Elon Musk, atras de cursa investițiilor în inteligența artificială

Citeste si...

Mark Zuckerberg a crezut că metaversul este următorul lucru important în domeniul tehnologiei, așa că a alocat resurse imense pentru a se asigura că gigantul pe care îl conduce devine un jucător important în domeniu.

Facebook și-a schimbat numele în Meta Platforms, însă, după zeci de miliarde investite în universuri virtuale pustii, spre disperarea investitorilor, Zuckerberg se îndepărtează de acest domeniu, relatează go4it.

. Compania lui nu va da un comunicat de presă în care explică acest lucru, iar miliardarul Mark Zuckerberg nu va face o postare pe Facebook în care își explică motivele. Pentru Zuckerberg este greu să recunoască faptul că s-a înșelat.

Numărul utilizatorilor de metavers și vânzările de hardware necesar pentru accesul în aceste lumi virtuale, nu inspiră optimism deloc iar divizia Reality Labs din cadrul Meta, care se ocupă de astfel de proiecte, a înregistrat anul trecut pierderi de 13,7 miliarde de dolari: paguuba din 2021 și 2022 este de 24 de miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg vizează un nou domeniu

Inteligența artificială, tehnologie care a revenit puternic în prim plan datorită popularității pe care o are chatbot-ul ChatGPT a schimbat modul în care oamenii primesc răspunsuri la căutările pe care le fac online, în ciuda multor erori și controverse.

Într-o postare pe Facebook de la sfârșitul lunii februarie, Zuckerberg a anunțat că în cadrul Meta va fi creat un nou grup care va dezvolta soluții AI de tipul ChatGPT (generative AI).

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img