luni, iulie 15, 2024

Marcel Ciolacu a ignorat PNL la consultările de la Palatul Victoria. Reacția lui Nicolae Ciucă

Citeste si...

Nicolae Ciucă nu s-a arătat supărat pentru că Marcel Ciolacu nu a invitat PNL la consultările pentru alegerile prezidențiale. El a declarat că partidul său a fost reprezentat, la negocieri, de vicepremierul Cătălin Predoiu.

Președintele PNL a susținut o declarație de presă la finalul ședinței Biroului Politic Național. El a comentat speculațiile cu privire la decizia lui Marcel Ciolacu de a nu-și invita partenerii de coaliție la consultări.

Reacția lui Nicolae Ciucă

Conducerea PNL s-a întâlnit într-o ședință a Biroului Politic Național, în cadrul căreia a discutat despre viitoarea strategie politică. Între altele s-a vorbit despre relația cu PSD, în contextul crizei legate de stabilirea datei alegerilor prezidențiale. La finalul discuțiilor președintele partidului, Nicolae Ciucă, a susținut o declarație de presă. El nu s-a arătat deranjat de faptul că Marcel Ciolacu nu a invitat PNL la consultările de la Palatul Victoria.

Ciucă susține că partidul său a fost prezent la discuțiile convocate de premier, de Cătălin Predoiu. Mai mult, susține că nici PSD nu a fost invitat, în condițiile în care a organizatorul întrevederilor, Marcel Ciolacu, este președintele acestui partid.

„PNL și PSD sunt partidele de coaliție care asigură această guvernare. Discuțiile care au fost solicitate de către premier au fost îndreptate către celelalte partide politice. Am văzut acestă retorică legată de faptul că PNL nu a fost invitat. Păi nici PSD nu a fost invitat. Ca atare, nu se pune problema să fi fost invitați noi sau PSD”, a spus Nicolae Ciucă.

PNL a fost reprezentat de Cătălin Predoiu

Nicolae Ciucă a explicat că ambele partide din coaliție au fost reprezentate în echipa de discuție pentru alegeri. El a mai spus că, la finalu consultărilor, cel mai probabil, PSD și PNL se vor reuni într-o nouă ședință și vor lua o decizie împreună.

„Fiecare dintre cele două partide este reprezentat în această echipă de discuții, în dialog cu partidele politice și după ce se vor fi finalizat aceste discuții cred ca este absolut normal să avem o întâlnire în coaliție, așteptăm de la premier să avem aceste discuții”, a declarat liderul PNL.

Conducerea PNL a ajuns la concluzia că trebuie să continue negocierile cu PSD. Delegația PNL a primit delegație ca să susțină organizarea alegerilor prezidențiale în luna decembrie. De asemenea, reprezentanții conducerii partidului au stabilit că nu vor rupe coaliția de guvernare. Astfel, PNL și PSD sub conducerea lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu vor continua în aceeași formulă până după alegerile prezidențiale.

Politicienii din conducerea partidului vor o susținere reciprocă între PNL și PSD pentru candidatul din turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Totodată, Nicolae Ciucă ar dori să obțină și acordul USR, pentru o susținere a unui candidat PNL în turul doi.

PNL

Nicolae Ciucă vrea alegeri la finalul anului

PNL și PSD au ajuns la un conflict aproape deschis din cauza datei alegerilor prezidențiale. Deși ambele partide au ajuns la un acord, în primăvară, ca alegerile să se desfășoare în septembrie, după aflarea rezultatelor la locale, PNL-iștii s-au răzgândit. Conform informațiilor care circulă în spațiul public, liderii partidului au ajuns la concluzia că timpul este prea scurt pentru a-i face cmapanie lui Nicolae Ciucă.

Sondajele de opinie nu-i dau prea multe șanse, în acest moment, lui Nicolae Ciucă, să ajungă în turul doi. Amânând alegerile, cei din PNL speră că vor avea mai multă vreme la dispoziție ca să-l promoveze și să-i crească cota.

Pe de altă parte, Partidul National Liberal se confruntă cu o altă problemă. Guvernarea alături de social-democrați depărtează alegătorii anti-PSD, cei care au făcut diferența la alegerile trecute. Deși politicienii partidului speră că, în turul doi îi vor aduce și pe aceștia în spatele lui Nicolae Ciucă, calculele s-ar putea dovedi greșite.

E greu de crezut că un alegător anti-PSD l-ar vota pe Nicolae Ciucă știind că acesta îi va da guvernul lui Marcel Ciolacu. Or, în mai toate declarațiile publie, politicienii PNL vorbesc despre o guvernare de lungă durată alături de social-democrați.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img