joi, noiembrie 30, 2023

Malurile lacului Tăbăcăriei vor fi reabilitate și consolidate. A fost fost aprobată documentaţia tehnico-economică

Citeste si...

În cadrul ședinței Consiliului Local a Municipiului Constanța, desfășurată în data de 31 octombrie 2023, consilierii locali au dat aprobarea pentru un proiect de hotărâre referitor la documentația tehnico-economică pentru reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcăriei. Conform documentației, valoarea estimată a investiției se ridică la suma de 30.987.774,91 de lei fără TVA sau 36.846.871,17 lei cu TVA, din care 25.109.406,87 de lei fără TVA sau 29.880.194,18 lei cu TVA reprezintă costuri pentru construcție și materiale.

,,Lucrările de reabilitare se vor executa pe baza datelor furnizate de studiile de teren şi de Expertiza Tehnică în urma căreia s-a concluzionat că este necesară luarea de măsuri urgente de punerea în siguranță a malurilor prin măsuri de consolidare a apărării de mal degradată, astfel că, dacă nu se iau masuri urgente de reabilitare a apărării de mal, procesele de degradare se vor accentua, iar costurile lucrărilor de reabilitare se vor mări substanțial”, se precizează în referatul de aprobare al proiectului, inițiat de primarul Vergil Chițac.

,,În cadrul documentației întocmită la faza DALI, proiectantul a analizat două soluţii tehnice şi a evaluat din punct de vedere tehnic, economic şi exploatare avantajele şi dezavantajele soluției ce va fi aleasă pentru a fi pusă în practică. Documentația a fost avizată favorabil conform avizului consultativ nr.167292/31.08.2023, emis de Comisia tehnico-economică (CTE) din cadrul Primăriei municipiului Constanța. Prin soluția nr. 1, acceptată, în CTE, proiectantul propune executarea unui ecran din palplanşe din material compozit, pe tot conturul lacului. Această soluție necesită şi executarea unor lucrări auxiliare pentru a asigura o continuitate uniformă a ecranului şi a aleei pietonale de pe conturul lacului. Luând în considerare costurile în continuă creştere ale materialelor, soluția tehnică propusă spre aprobare, satisface din punct de vedere tehnic, având aceeaşi eficiență ca şi soluția propusă de către Expertul Tehnic și costurile de realizare a investiției sunt mult mai mici”, se precizează în soluția tehnică prezentată.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img