joi, noiembrie 30, 2023

Magazinul românesc de echipament montan Montrek a fuzionat cu retailerul ucrainean Gorgany, deținut de producătorul de articole de drumeție Turbat

Citeste si...

Magazinul românesc de echipament montan Montrek a fuzionat cu Gorgany Romania, retailer ucrainean intrat anul trecut pe piața românească, care este deținut de producătorul de articole de drumeție Turbat, anunță companiile într-un comunicat, marți. În urma parteneriatului, magazinul Gorgany din centrul Bucureștiului a fost rebranduit Montrek. 
„Când am preluat Montrek am folosit experiența acumulată pe munte pentru a aduce o gamă de produse care să acopere cât mai bine necesitățile comunității de alpiniști și pasionați de munte din țara noastră. Așa am ales să punem accentul pe consilierea clienților în achiziția echipamentelor tehnice din magazin. În urma fuziunii, strategia noastră a ajuns să se completeze perfect cu viziunea Gorgany, în care magazinul este nu numai spațiu de vânzare, ci și loc de întâlnire pentru comunitatea montană. Rezultatul este primul concept store de echipamente outdoor din România”, a declarat Sorin Delivasile, managerul Montrek și unul dintre proprietarii magazinului.
„Gorgany a strâns o comunitate de oameni care călătoresc sau merg în drumeție, pentru care magazinele noastre din Ucraina au devenit locul de întâlnire din afara potecilor de munte. Am încercat să replicăm acest model și în România și am reușit să creăm un loc cool, unde am reușit cea mai bună prezentare internațională a brandului Turbat. În schimb, cum să-i aducem în magazin pe acei oameni îndrăgostiți de munte, care să contribuie la succesul afacerii, a rămas o întrebare fără răspuns. Din acest motiv am decis să fuzionăm cu magazinul local Montrek, unde am găsit oameni cu pasiune vie pentru tot ce este legat de munte”, a spus Oksana Donets, unul dintre asociații ucraineni ai magazinului.
Magazinul Montrek este situat pe Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 35, lângă Piața Unirii și are o suprafață de vânzare de 500 de metri pătrați, dispusă pe două niveluri. La parter sunt expuse articole de îmbrăcăminte, accesorii pentru outdoor și nutriție sportivă. Etajul este dedicat pasionaților de trekking și alpinism, articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru ascensiunile montane și zonei de camping. Primul etaj dispune și de o zonă unde se fac prezentări tematice și au loc evenimente ale comunității pasionaților de drumeție și escaladă, inclusiv întâlnirile membrilor Clubului Alpin Român.
Pe lângă marca Turbat a proprietarilor Gorgany, Montrek are listate articolele unor producători internaționali de echipamente de munte și de alpinism, inclusiv modele premiate pentru materialele și tehnologiile inovatoare folosite. Printre aceștia se numără Osprey, Zamberlan, Salewa, Scarpa, Ortovox, Nordisk, Northfinder, Petzl, Mund, Edelrid, Kong, Nature, dar și Climbing Stag – marca proprie de accesorii de trekking.
Montrek are o experiență de 20 de ani în retailul de echipament outdoor. Compania a fost preluată anul trecut de către Sorin Delivasile.
Turbat este un brand ucrainean de jachete puf, saci de dormit, corturi și echipament de munte, fondat în 2005 de antreprenorii Andriy Bandrivskyy și Oksana Donets, care este prezent în mai multe țări din Europa și Asia. Producătorul deține și lanțul de magazine de echipamente outdoor Gorgany, cu 12 unități comerciale în Ucraina. Turbat a decis să intre pe piața românească în 2021, înainte de începerea invaziei ruse.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img