marți, iulie 16, 2024

Lupta pentru putere de la Kiev continuă. Cine se află în spatele operaţiunii de înlăturare a şefului Forțelor Armate

Citeste si...

Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, ar fi vrut să părăsească Avdiivka (oraș în regiunea Donețk din Ucraina), dar președintele Vladimir Zelenski a fost împotrivă, scrie Bild.

Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, ar putea fi demis. Se zvoneşte că Volodimir Zelenski, a început deja pregătirile pentru demiterea și înlocuirea lui Valeri Zalujnîi, scrie Financial Times. Pe de altă parte, publicaţia germană Bild vine cu noi detalii despre acest scandal.

„Zalujnîi a vrut să retragă trupele de la Avdiivka în urmă cu câteva săptămâni, dar președintele i-a refuzat acest lucru și pe 30 decembrie s-a dus personal în oraș, în prima linie, pentru a-i sprijini pe militarii Forțelor Armate ucrainene”, scrie Bild.

Valeri Zalujnîi se află în mijlocul unei bătălii pentru putere

Şi continuă: „Lupta pentru putere dintre președintele Zelenski sau Andrei Yermak și generalul Zalujnîi este o poveste complexă și lungă care afectează negativ situația generală din Ucraina”.

Gustav Gressel, analist militar în centrul Consiliului European pentru Relații Externe, susține că ingerința în treburile militare a administrației prezidențiale, în special prin consilierul Andrei Yermak a fost o problemă încă de la începutul conflictului.

Forțelor Armate

Valeri Zalujnîi. Sursa foto: Facebook

Aşadar, Kievul s-ar confrunta cu cea mai mare restructurare a conducerii militare de dinainte de începerea ofensivei ruse. Chiar și așa, aceleași surse sugerează că demiterea nu ar fi iminentă, deși decizia a fost deja luată.

De asemenea, nu este clar cine ar fi persoana aleasă pentru a-l înlocui pe Valeri Zalujnîi „Generalul de Fier”. Se vorbeşte despre Oleksandr Sirski, comandantul Armatei, și Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații Militare. Ambele figuri sunt foarte apropiate de Volodimir Zelenski.

Forțelor Armate

Valeri Zalujnîi. Sursa foto: Facebook

Kievul neagă toate aceste informaţii

Deocamdată Kievul neagă orice informație cu privire la demiterea lui Valeri Zalujnîi. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că nu este nimic adevărat

„Dragi jurnalişti, un răspuns imediat pentru toată lumea: Nu, nu este adevărat”, transmitea ministerul. Nici Zelenski nu a vorbit despre Zalujnîi în mesajul său zilnic adresat poporului ucrainean.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Serhi Nikiforov, a declarat pentru CNN și pentru alte publicații că zvonurile despre demiterea șefului armatei sunt, de asemenea, neadevărate.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img