joi, noiembrie 30, 2023

Luni 30 octombrie, UVA a organizat ultima etapă a proiectului Tex-Renew

Citeste si...

Facultatea de Inginerie a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, sub egida Societății Antreprenoriale Studențești a UAV, a organizat ultima etapă a proiectului Tex-Renew – „Un produs nou din deșeuri textile – Centrul de antreprenoriat pentru valorificarea sustenabilă a deșeurilor textile într-o economie circulară” în data de 30 octombrie. La eveniment au participat prorectorul UAV, prof. univ. dr. Codruța Stoica, decanul Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. Dan Glăvan, și echipa de proiect.

Proiectul, finanțat de CNFIS în cadrul competiției Fondurilor de Dezvoltare Instituțională, și-a propus crearea unui centru pentru valorificarea deșeurilor sustenabile și prezentarea unor modele de succes în antreprenoriat pentru studenții UAV.

Pe parcursul proiectului, echipa a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți din industria textilă și a efectuat vizite la companii de profil din România și Republica Moldova. De asemenea, au fost dezvoltate noi produse textile din deșeuri, iar în ultima etapă s-au prezentat rezultatele proiectului. Echipa a discutat despre oportunitățile de pe piață pentru dezvoltarea afacerilor în acest domeniu și a expus produse realizate din deșeuri textile, create în laboratoarele UAV de către ing. Ana Mureșan și ing. Camelia Ursu, două studente la programul de master Ingineria și Managementul Calității, Facultatea de Inginerie.

„A fost un proiect care a deschis noi perspective pentru studenți și pentru toți cei implicați. Industria textilă este un domeniu care poate avea o mare contribuție în ceea ce privește valorificarea sustenabilă a deșeurilor textile și cred că Tex-Renew reprezintă un pas în această direcție. Mulțumim suportului oferit de către universitate și de către Facultatea de Inginerie, colegilor, studenților, tuturor celor implicați în acest proiect”, a afirmat prof.univ.dr.ing.dr.ec.Ionel Barbu,directorul proiectului.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img