marți, iulie 16, 2024

Ludovic Orban: „La alegerile pentru Parlamentul European se permite exercitarea dreptului de vot la orice secţie”

Citeste si...

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că persoanele care pe 9 iunie nu se află în localitatea de domiciliu pot vota pe listele suplimentare pentru Parlamentul European, în orice secţie de votare.

Ludovic Orban a explicat jurnaliştilor că a trimis o adresă Biroului Electoral Central, prin care sesiza faptul că în Ordonanţa de comasare a alegerilor din luna iunie a apărut un articol care risca să îngreuneze grav dreptul de vot al alegătorilor care nu se află în localitatea de domiciliu, dar care vor să voteze la europarlamentare.

„E articolul 16, care a creat o gravă confuzie introducând în alineatul III obligaţia de a depune cerere pentru urna specială. Evident, acest articol se afla în contradicţie cu prevederile legii alegerii Parlamentului European. Am sesizat Biroul Electoral Central, în calitate de preşedinte al Forţei Dreptei, şi am solicitat să clarifice această neconcordanţă gravă. BEC mi-a indicat răspunsul şi interpretarea legii, şi anume, la alegerile din 9 iunie la Parlamentul European se va permite exercitarea dreptului de vot pe liste speciale la orice secţie”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Forţa Dreptei a afirmat, totodată, că nu crede că acest text a apărut întâmplător în ordonanţa de comasare a alegerilor.

„Sunt convins că dacă nu am fi semnalat acest şiretlic puteam să ne trezim că birourile electorale ale secţiilor de votare îi trimit pe cei care vor să voteze să completeze o cerere şi să aştepte urna mobilă, fără o interpretare unitară. Am sesizat această neconcordanţă gravă şi mă bucur că BEC a dat un răspuns clar”, a afirmat Ludovic Orban.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img