sâmbătă, iunie 15, 2024

Ludovic Orban ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale: ”Pe Kovesi nu o recomandă nimic”

Citeste si...

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban a declarat că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2024, într-o emisiune televizată la care a participat sâmbătă, 18 noiembrie.

Ludovic Orban a evaluat de asemenea șansele candidaților vehiculați până acum pentru cursa prezidențială.
„Coduța Kovesi este primul șef al parchetului european. Mandatul se termină în 2026. Nu te joci cu funcțiile astea. (…). Din punctul meu de vedere nu o recomandă nimic pentru asta (n.r.- pe Kovesi pentru funcția de președinte)”, a afirmat Orban, la Realitatea.

De asemenea, Orban a vorbit și despre Florin Cîțu.

Fostul președinte al PNL susține că nu el l-a adus pe Florin Cîțu în politică și dă vina pe Alina Gorghiu, al cărei soț, Lucian Isar, e prieten bun cu Cîțu. 

„N-aveam nimic de împărțit, Iohannis a obținut tot ce și-ar fi dorit un om politic, eu nu voiam să îi iau scaunul de președinte. Nu eu l-am crescut pe Câțu, el a ajuns pentru că era prieten cu un economist apropiat de doamna Gorghiu. (…) Ea a impus candidatura lui Câțu la Senat. (…) Eu l-am desemnat ca ministru de finanțe (…) pentru că mai mulți economiști ai PNL au refuzat această funcție în 2019,” a mai afirmat Orban.

Mai mult, fostul premier al României a declarat că este foarte dezamăgit de Klaus Iohannis, un om pe care l-a sprijinit până în acel moment.

„Cea mai mare dezamăgire care mi-a provocat-o vreodată un om alături de care am făcut politică este dezamăgirea provocată de Klaus Werner Iohannis. Niciodată nu mi-aş fi imaginat că, sub masca de neamţ pe care şi-a pus-o, sub masca euro-atlantistă pe care şi-a pus-o, se poate ascunde un caracter atât de josnic, o lipsă de onestitate şi de empatie faţă de români şi atâta cinism şi lipsă de sensibilitate faţă de România, rareori mi-a fost dat să văd. (…) Eu mă consider responsabil pentru că am susţinut un astfel de politician”, a mai declarat fostul premier la Sibiu.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img