marți, aprilie 16, 2024

Ludovic Orban, atac la adresa alianței PSD-PNL: Nu mai există! S-a predat definitiv și va rămâne prizonier

Citeste si...

Potrivit lui Ludovic Orban Partidul Național Liberal nu mai există deoarece s-a predat PSD, căruia îi va rămâne prizonier.

„De fapt PNL a cedat funcția de președinte pentru un candidat PSD. Asta se ascunde în spatele acestui troc politic făcut în dispreț față de democrație, în dispreț față de Constituție și față de voința oamenilor. PNL nu mai există! S-a predat definitiv PSD și va rămâne prizonier PSD până la alegerile parlamentare din 2024.”, a spus Ludovic Orban.

În viziunea lui Ludovic Orban, alianța PSD-PNL reprezintă o trădare a alegătorilor pe care cele două partide nu o pot justifica.

„Oricât ar încerca să justifice prin argumente mincinoase această asociere împotriva firii, nu au cum să justifice, nici conducerea PNL, nici conducerea PSD, grava trădare a alegătorilor care au votat cu cele două partide în 2020 și încropirea unui guvern care încearcă să împace capra cu varza și care, de fapt, nu face altceva decât să pună gaz pe foc în toate domeniile critice din societate.”, a mai spus Orban.

În cadrul intervenției la Antena3 CNN, Orban a fost întrebat cum va funcționa țara, cu doi președinți, în cazul în care alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie.

„Noi avem președinte? România nu mai are președinte de când s-a construit alianța PSD-PNL. Avem un președinte turist, un președinte schior, un președinte jucător de golf, dar nu mai avem un președinte al României care să sfințească atribuțiile de președinte. Va funcționa România. Problema e cum vor funcționa instituțiile statului. Vor funcționa la fel de prost cum funcționează de peste doi ani de zile, rezultate pe care le simțim fiecare dintre noi pe pielea noastră.”, a spus Ludovic Orban la Antena3 CNN.

Europarlamentarul Mihai Tudose a susținut o declarație de presă referitoare la comasarea alegerilor. Acesta susține că mai mult de 60% dintre români doresc comasarea alegerilor, dar și coerență și stabilitate în guvernare.

„Așteptam o cercetare sociologică despre ce doresc românii și cam ce vrea România și să acționăm în acest sens, nu ceea ce dorim noi. Acea cercetare sociologică ne-a sosit aseară, azi-noapte. La 00:00 a fost gata. Vă dăm în premieră faptul că mai mult de 60% dintre români doresc comasarea și o majoritate, chiar mai mare, doresc o continuitate a guvernării, o stabilitate și o coerență în guvernare.

După ce s-a întâmplat în ultimii ani în România este clar că lumea s-a săturat de schimbări bruște de guvern, de politică internă și externă.

Trebuie să avem în vedere, și astăzi s-a discutat intens și pe această temă, și ceea ce se întâmplă în Europa, în țările partenere importante, precum și construcțiile politice la nivel de Parlament European, de Comisie Europeană.

Ultimele Articole

Stoarcerea laptelui: Lucruri mai puțin știute de mămicile care alăptează

Stoarcerea laptelui, cunoscută și sub numele de extragere manuală a laptelui matern, este o modalitate excelentă de a obține...
spot_img