marți, iulie 16, 2024

Liderii PSD și PNL, decizie finală legată de prezidențiale. Noi șicane în coaliție

Citeste si...

Liderii PSD și PNL vor stabili varianta finală a calendarului alegerilor prezidențiale. În urma discuțiilor cu restul partidelor politice, cei din coaliție vor pune la punct ultimele detalii legate de scrutin. Între timp, atacurile dintre cele două puteri nu se opresc.

Alegeri prezidențiale. Ultimele consultări între liderii PSD și PNL 

Joi, liderii celor două puteri se vor reuni pentru a lua decizia finală legată de alegerile prezidențiale și parlamentare. La începutul săptămânii, premierul României a discutat subiectul și cu reprezentanții partidelor politice din România.

O mare parte dintre cei prezenți la consultări au pledat pentru organizarea scrutinului la termen, dincolo de propunerile PSD. Cu toate că au ajuns în acest punct al negocierilor, atacurile dintre cele două partide nu se opresc.

Variantele susținute de formațiunile prezente la discuții

În ședința de joi, Marcel Ciolacu va prezenta opțiunile exprimate în timpul negocierilor de la începutul săptămânii. Premierul a propus ca scrutinul să aibă loc în luna septembrie, în timp ce liberalii nu s-au abătut ideea organizării la termen.

Liderii PSD și PNL

Totodată, majoritatea partidelor chemate la Palatul Victoria au precizat că scrutinul ar trebui să aibă loc la finalul anului. De asemenea, cei prezenți la negocieri au discutat și despre posibilitatea comasării alegerilor prezidențiale cu parlamentarele.

Alegeri prezidențiale. Tensiuni pe scena politică

Dacă USR şi REPER au pledat pentru alegeri la termen, UDMR a cerut organizarea separată a celor două sesiuni de alegeri. În plus, cei de la Forţa Dreptei au refuzat varianta în care turul doi ar putea avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Totodată , Forța Dreptei a pledat pentru ideea organizării prezidențialelor la final de an.

În schimb, PUSL a solicitat organizarea primului tur de scrutin în luna septembrie. De asemenea, partidul condus de George Simion a avut aceeași propunere.

Dincolo de negocieri, atacurile dintre cele două puteri continuă în spațiul public. Cu toate acestea, unele voci din coaliție susțin că alianța nu se va rupe pe fondul acestor tensiuni.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img