luni, iulie 15, 2024

Lada a găsit matrițele și reia producția Dacia Logan concepută acum 20 de ani. Preț: 16.700 €

Citeste si...

Lada a găsit matrițele în fabrica Renault din Rusia, „părăsită” de francezi în 2022 după ce putin a invadat Ucraina, și reia producția Dacia Logan concepută acum 20 de ani. E vorba despre versiunea break, MCV, care se numește Lada Largus.

În mai 2022, în urma invadării Ucrainei de către armata rusă, compania franceză Renault și-a transferat cota sa din AvtoVAZ (67,69%) în proprietatea Rusiei, fabrica sa din Toliatti fiind preluată de AvtoVAZ.

Francezii nu au cedat însă și licențele de fabricare, dar acest lucru nu contează, se pare, la Moscova.

Lada a găsit matrițele și reia producția Dacia Logan concepută acum 20 de ani. Preț: 16.700 €
Rușii de la AvtoVAZ au găsit matrițele Dacia Logan MCV în uzina Renault și din 20 iunie 2024 de pe banda fabricii din Toliatti iese din nou modelul Lada Largus, adică versiunea break, MCV, a primei generații Dacia Logan (producția sedan-ului a început la Dacia Pitești în 2004), care a fost produsă la Mioveni începând de la sfârșitului anului 2006.

Ultimele „Logan”-uri cu piese Renault au fost asamblate de AvtoVAZ în vara lui 2023. Acum, din 20 iunie 2024, Lada Largus e produsă, atât sub formă de break, cât și sub formă de utilitară, „van”, cu elemente locale și importate din China.

Versiunea de bază, Lada Largus Classic are 5 locuri și un preț de bază de 1,66 milioane de ruble (16.700 €), potrivit presei din Rusia.

Mașina dispune de un motor pe benzină, cu 8 supape, adică 2 supape per cilindru, care produce 90 de cai și aduce minte de motorul Renault 1.6 MPI de pe prima generație Dacia Logan, de airbag doar pentru șofer și ABS.

Prețul utilitarei Lada Largus începe de la 1,67 milioane de ruble (17.770 €), include un airbag pentru șofer, aer condiționat și ABS.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img