marți, octombrie 15, 2024

Kremlinul va lua contramăsuri pentru aderarea Suediei la NATO

Citeste si...

Ambasada Rusiei la Stockholm a asigurat că Kremlinul va lua „contramăsuri” la aderarea Suediei la NATO, într-un mesaj difuzat marți seara târziu pe canalul său Telegram.

Kremlinul amenință. „Rusia va lua contramăsuri de natură politică și militaro-tehnică pentru a minimiza amenințările care planează asupra securității sale naționale”, ca reacție la faptul că acest regat scandinav va deveni al 32-lea membru al Alianței Atlantice, a scris reprezentanța diplomatică rusă. Conținutul lor „va depinde de condițiile și de amploarea integrării Suediei în NATO, inclusiv de posibila desfășurare în această țară de trupe, mijloace și arme” ale Alianței Atlantice, continuă ea.

Kremlinul amenință

Suedia a obținut luni undă verde de la parlamentul ungar pentru intrarea sa în această organizație, ceea ce a înlăturat ultimul obstacol în calea unui proces de aderare început în urmă cu doi ani. Această țară, dornică de a se alătura NATO de la invazia rusă în Ucraina, va pune astfel capăt celor peste 200 de ani de nealiniere militară.

„Îi revine Suediei să facă o alegere suverană cu privire la politica sa de securitate. În același timp, intrarea Suediei într-o alianță militară ostilă Rusiei va avea consecințe negative asupra stabilității în Europa de Nord și în jurul Mării Baltice, care rămâne spațiul nostru comun și care nu va deveni niciodată un ‘lac al NATO’”, afirmă diplomația rusă pe Telegram.

Confruntat cu amenințări tot mai mari, guvernul britanic întărește securitatea parlamentarilor

Cu câteva luni înainte de alegerile legislative, guvernul britanic a dezvăluit miercuri măsuri de întărire a securității parlamentarilor, confruntaţi cu amenințări tot mai mari, exacerbate recent de războiul dintre Israel și Gaza. Conflictul, sursa unor tensiuni semnificative în societatea britanică, a agravat și mai mult ostilitatea din ce în ce mai intensă cu care se confruntă aleșii britanici în ultimii ani, marcați de asasinarea a doi parlamentari. „Niciunul dintre noi nu ar trebui să accepte că a fi supus infracțiunilor motivate de ură, hărțuire sau amenințări face parte din muncă”, a spus ministrul de interne, James Cleverly, anunțând noile măsuri.

Un pachet de 31 de milioane de lire sterline (36,2 milioane de euro) va fi dedicat protecției aleșilor. Aceștia vor avea un contact direct în cadrul poliției, cu care pot comunica pe probleme de securitate. Pentru aleșii cei mai expuși riscului, poate fi pus la dispoziție un serviciu de securitate privată.

Tot mai mari de la începerea războiului din Gaza declanșat de sângerosul atac al Hamas din 7 octombrie 2023 în Israel, aceste tensiuni apar în condiţiile în care alegeri legislative urmează să aibă loc în Regatul Unit până la sfârșitul anului. Potrivit deputatului laburist Lisa Nandy, îngrijorările aleșilor pentru siguranța lor continuă să crească. „Am avut incidente în care persoane, inclusiv eu, au fost atacate în stradă, înconjurate și filmate”, a declarat ea la televiziunea Sky News în weekend.

sursa: RADOR / lefigaro.fr

Ultimele Articole

Muzica și cântecele: hrana pentru creierul bebelușului

Muzica și cântecele reprezintă mult mai mult decât o simplă formă de divertisment pentru bebeluși. Ele joacă un rol...
spot_img