marți, iulie 16, 2024

Kremlinul cere arestarea Iuliei Navalnaia. Acuzații grave pentru văduva disidentului

Citeste si...

Kremlinul cere arestarea Iuliei Navalnaia continuă lupta începută de fostul ei soț. Cu toate că trăiește în exil, problemele cu Rusia nu s-au încheiat în ceea ce o privește. Recent, Kremlinul a emis un mandat de arestare pe numele văduvei lui Aleksei Navalnîi.

Iulia Navalnaia ar putea fi arestată 

Văduva principalului opozant al lui Putin se confruntă cu o situație critică. Marți, Kremlinul a anunțat că mandatul de arestare pe numele ei. Iulia Navalnaia a fost acuzată că ar fi făcut parte dintr-un grup extremist, conform Agerpres.

Mai mult, rușii susțin că aceasta s-ar fi sustras anchetei și ar fost dată în urmărire.

„Iulia Borisovna (Navalnaia) s-a sustras anchetei preliminare şi deci a fost înscrisă pe lista persoanelor căutate”, a transmis serviciul de presă al tribunalelor din Moscova.

putin

Noi probleme pentru văduva lui Navalnîi

Fostul soț al acesteia a dus o luptă îndelungată cu Putin și politicile sale. Ulterior, acesta a ajuns în spatele gratiilor, unde s-a stins în luna februarie. Familia fostului opozant al președintelui rus susține că acesta ar fi fost terorizat în închisoare. În plus, soția și apropiații acesteia au declarat că rușii i-ar fi grăbit moartea.

Ipoteza a fost susținută și de numeroase alte voci. În urma decesului opozantului, serviciile americane au concluzionat că președintele rus nu ar avea legătură cu acest deznodământ.

Iulia Navalnaia, în lupta cu regimul lui Putin

După moartea fostului ei partener de viață, Iulia Navalnaia a decis să continue lupta cu politicile Kremlinului. După aflarea veștii legate de arestarea sa, văduva lui Navalnîi l-a numit pe Putin „ucigaș”. De asemenea, ea a subliniat că locul acestuia ar fi în spatele gratiilor.

„Vladimir Putin este un ucigaș și un criminal de război. Locul lui este în închisoare, și nu undeva la Haga, într-o celulă confortabilă cu un televizor, ci în Rusia – în aceeași colonie și în aceeași celulă de doi pe trei metri, în care l-a ucis pe Alexei”, a scris ea pe X.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img