luni, iulie 15, 2024

Jucării contrafăcute, descoperite de polițiștii Gărzii de Coastă în Portul Constanța

Citeste si...

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța peste 14.700 de mașinuțe de jucărie, în valoare de aproximativ 1.550.000 de lei, bunuri care ar putea încălca drepturile de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

La sfârșitul săptămânii trecute, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a făcut un control fizic asupra unor containere încărcate cu bunuri, sosite din China, destinate unei societăți comerciale din Ucraina.

După verificările amănunțite, au descoperit în interiorul celor două containere 14.776 de mașinuțe de jucărie, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.551.480 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate pentru expertizare și continuarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img