miercuri, decembrie 6, 2023

ÎPS Teodosie s-a urcat într-o nacelă pentru a sfinţi crucile de pe turla unei biserici din Agigea. VIDEO

Citeste si...

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, 67 de ani, s-a urcat, duminică, într-o nacelă pentru a sfinţi crucile de pe turla unei biserici din Agigea, județul Constanța. Reprezentanţii Arhiepiscopiei au precizat, pentru News.ro, că au fost luate toate măsurile de siguranţă.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a declarat că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat duminică slujba sfinţirii lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitatea Agigea.

„În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii”, a mai spus purtătorul de cuvânt, care a explicat că existau două variante: “Prima variantă – erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial, atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului. Cea de-a doua variantă – cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate”.

“Înaltpreasfinţitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă”, a mai spus Mircea Cristian Pricop.

Imaginile cu ÎPS Teodosie urcat într-o nacelă, sfințind crucile, au apărut pe Facebook luni, 30 octombrie.

Ultimele Articole

Foitaj cu mere și scorțișoară

Dacă dorești să pregătești un desert delicios cu foitaj, gutui și scorțișoară, poți încerca “Ruladă cu Gutui și Scorțișoară”. Iată...
spot_img