luni, iulie 15, 2024

Încă un vicepreședinte PNL susține ruperea coaliției: „Este o alianță contra naturii”

Citeste si...

Adrian Cozma, vicepreședinte PNL, a declarat joi că susține retragerea partidului de la guvernare pentru pregătirea alegerilor prezidențiale. Acesta descrie coaliția PSD – PNL ca fiind „o alianță contra naturii”.

Încă un vicepreședinte PNL susține ruperea coaliției

„Este o alianță contra naturii. Eu am propus disocierea de PSD”, a declarat vicepreședintele PNL. În momentul de față sunt compromise anumite reforme care trebuiau să se facă în țară și mă refer aici în primul rând la reforma sistemului bugetar și la problemele privind fondurile europene”, și-a argumentat Cozma punctul de vedere la Digi24.

pnl

Un alt reprezentant al partidului a susținut această idee

Robert Sighiartău, vicepreședintele PNL, a declarat și el miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Bistrița, că profilul candidatului liberal pentru alegerile prezidențiale ” trebuie să fie unul clar anti-PSD ” și a solicitat „ruperea” colaborării partidului cu social-democrații în actuala coaliție de guvernare.

„Eu am spus şi la Poiana Braşov, în faţa colegilor mei, am spus şi în faţa preşedintelui partidului că partidul trebuie să se rupă de PSD. Dacă PNL nu se rupe de PSD, vom avea o problemă reală de a accede în turul doi (al alegerilor prezidenţiale – n.r.), pentru că inclusiv eu am luat 11.000 de voturi peste PNL în primul rând pentru că oamenii au văzut de la bun început că Robert Sighiartău este împotriva PSD. (…) Profilul candidatului la prezidenţiale trebuie să fie unul clar anti-PSD, să se distingă clar de PSD, în primul rând prin valori, prin principii, prin politicile pe care le promovează, astfel încât să ne asigurăm că această funcţie de preşedinte al României ajunge pe mâna unui om de dreapta, care în primul rând asigură, democratic, un echilibru al puterilor în stat. Pentru că dacă PSD preia funcţia de preşedinte, au toată puterea şi, când au toată puterea, îmi amintesc de acele vremuri în care Năstase cu Iliescu conduceau ţara şi se făceau foarte multe abuzuri”. a afirmat Sighiartău, în conferinţa de presă.

În cadrul coaliției de guvernare s-a decis, după analizele efectuate miercuri și joi, să se continue negocierile între PSD și PNL pentru organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, conform dorinței social-democraților și în conformitate cu înțelegerea inițială. Au fost luate în considerare două posibile date pentru primul tur al alegerilor.

Se continuă negocierile între PSD și PNL pentru a stabili dacă primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie, iar al doilea tur (finala) pe 29 septembrie sau pe 13 octombrie.

Discuțiile sunt în desfășurare, iar în cadrul coaliției s-a convenit ca varianta finală să fie aprobată până marțea viitoare. Guvernul ar urma să voteze calendarul alegerilor prezidențiale în ședința săptămânii viitoare.

INQUAM Photos Octav Ganea

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img