sâmbătă, iunie 15, 2024

Încă o umilință pentru Putin. O nouă navă a fost scufundată în Marea Neagră. A luptat în Siria

Citeste si...

Încă o umilință pentru Putin. O nouă navă a fost scufundată în Marea Neagră. Flota Mării Negre a lui Putin a plecat din Marea Neagră după ce rachetele și dronele Ucrainei au scufundat multe vase de război.

Peste noapte, în 19 mai, s-au auzit explozii în Crimeea, iar dimineața a devenit clar că forțele navale ale Ucrainei au distrus un vânător de mine al Flotei Mării Negre a Federației Ruse din proiectul 266-M „Kovrovets”.

Acest lucru a fost raportat de Serviciul de relații publice al Comandamentului Forțelor Navale al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Încă o umilință pentru Putin. O nouă navă a fost scufundată în Marea Neagră. A luptat în Siria
„Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, împreună cu camarazii lor, continuă să ne aducă mai aproape de Victorie”, se mai arată în mesaj. Sursa AICI

„Kovrovets” este o navă de dragare a minelor maritime din proiectul 266M, proiectată pentru tragerea de nave și vase, tragerea de recunoaștere și control, instalarea de șenile în câmpurile minate și participarea la minarea zonei îndepărtate din bazele sale.

Despre nava distrusă se știe că în 2016 a participat la operațiunea militară rusă din Siria, unde a efectuat operațiuni de pescuit cu traul în apele siriene.

În 2017, dragorul de mine „Kovrovets” s-a alăturat grupului de nave ale flotei rusești din Marea Mediterană. În timpul rotației, a înlocuit dragorul de mine maritim „Ivan Golubets”. Ambele au avut de suferit de pe urma acțiunilor forțelor armate ale Ucrainei, dar „Ivan Golubets” este încă pe linia de plutire.

După cum a relatat anterior Agenția ucraineană de știri, după acțiunile de succes ale Forțelor Armate ale Ucrainei în Marea Neagră, Rusia își mută navele purtătoare Kalibr în Marea Caspică.

Dar forțele speciale ucrainene inventează constant noi metode pentru a învinge navele invadatorilor ruși în Crimeea ocupată temporar.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img