marți, noiembrie 28, 2023

În perioada 10-11 noiembrie, polițiștii constănțeni au legitimate 160 de persoane în cadrul acțiunii ”Blocada”

Citeste si...

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța și jandarmii din Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța au desfășurat acțiuni integrate în perioada 10-11 noiembrie, în cadrul operațiunii ”Blocada”.

Scopul acestei acțiuni a fost menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea siguranței rutiere, precum și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau altor substanțe interzise.

În timpul acestor intervenții, au fost identificate și legitimare 160 de persoane, au fost verificate aproximativ 50 de vehicule și mai mult de 40 de locații publice, inclusiv baruri, săli de jocuri de noroc și parcuri.

De asemenea, au fost supuse verificării 20 de agenți de pază. În urma constatării unor nereguli, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale. Acestea au inclus 19 sancțiuni conform Legii 61/1991, referitoare la încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, și 1 sancțiune conform Legii 333/2003, referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a depășit suma de 12.000 de lei.

Acțiunea a avut și o componentă preventivă, în care polițiștii au informat conducătorii auto cu privire la prevederile Legii 213/2023. Aceasta interzice suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru persoanele care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor și provoacă accidente soldate cu decesul unor persoane.

Ultimele Articole

Ciorbă de miel grecească

Ești în căutarea unei rețete de ciorbă de miel diferită de cea românească? Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru...
spot_img