joi, noiembrie 30, 2023

Ieri, 15 noiembrie 2023, a avut loc un exercițiu tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23, la Capu Midia

Citeste si...

Ieri, pe 15 noiembrie 2023, în poligonul de trageri sol-aer al Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, situată la Capu Midia, a avut loc Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23.

Scopul exercițiului a fost să contracareze amenințările aeriene prin identificarea, urmărirea și neutralizarea țintelor aeriene simulând diverse tipuri de drone cu ajutorul sistemului de rachete sol-aer Patriot, utilizând rachete de tip PAC-2 ATM.

Conform afirmațiilor generalului Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, aceasta a fost “prima tragere reală efectuată de către primul sistem care a fost introdus în dotarea Regimentului 74 Patriot, o capacitate verificată și certificată”.

În legătură cu incidentul survenit în timpul lansării ultimei rachete, cea de-a treia, comandantul Regimentului 74 Patriot, o unitate de apărare antiaeriană subordonată Statului Major al Forțelor Aeriene, colonelul Virgil Toșa, a declarat că a fost vorba despre o problemă tehnică minoră.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img