miercuri, iunie 12, 2024

Gmail anunță o nouă funcție care să-i ajute pe utilizatori. Este folosită inteligența artificială

Citeste si...

Google a promovat din ce în ce mai mult inteligența artificială ca o modalitate de a ajuta utilizatorii aplicației de mesagerie Gmail să compună diferite mesaje. Compania vrea să introducă o nouă funcție care să ajute persoanele care folosesc aplicația.

Google a început în ultimele luni să integreze din ce în ce mai mult în aplicațiile sale inteligența artificială, comparativ cu alți giganți din acest domeniu. Gmail este ultima aplicație a Google care a anunțat că va folosi instrumente de inteligență artificială pentru a îmbunătăți rezultatele căutării pe telefonul mobil a mail-urilor. Decizia vine după ce compania a introdus o funcție prin care utilizatorii aplicației de mesagerie vocală sunt ajutați de un asistent virtuale să își compună mail-urile.

„Când cauți în Gmail, modelele de învățare automată vor folosi termenul de căutare, cele mai recente e-mailuri și alți factori relevanți pentru a-ți arăta rezultatele care se potrivesc cel mai bine cu interogarea de căutare. Aceste rezultate vor apărea acum în partea de sus a listei într-o secțiune dedicată, urmate de toate rezultatele sortate după recent”, au explicat reprezentanții Google într-o postare pe blog-ul companiei.

Cum va ajuta noua funcție a Gmail utilizatorii

Noua funcție anunțată de Google presupune că inteligența artificială va alege cele mai bune potriviri în urma căutării utilizatorilor, iar rezultatele vor apărea în partea de sus a listei. Această schimbare vine în aplicațiile Gmail instalate atât pe telefoanele Android, cât și pe iOS. De asemenea, utilizatorii ar trebui să beneficieze deja de acest ajutor. Încă nu se știe dacă această schimbare va fi disponibilă și pentru interfața web desktop pentru Gmail.

Compania a integreat inteligența artificială în aplicațiile sale de ani de zile, iar printre cele mai cunoscute funcții se numără Smart Reply prin sunt generate răspunsuri automate scurte pentru utilizatori. De asemenea Google a promovat tot mai mult inteligența artificială mai avansată și generativă ca o modalitate de a compune e-mailurile. Experții în domeniu se așteaptă ca din ce în ce mai multe companii să anunțe diverse funcții care să folosească inteligența artificială în următoare perioadă, potrivit TechRader.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img