sâmbătă, iunie 15, 2024

Frații Pavăl și operatorul lituanian Apex Alliance achiziționează hotelul italian Grand Hotel Gardone, situat pe malul lacului Garda

Citeste si...

Grupul lituanian Apex Alliance și Pavăl Holding au finalizat achiziția hotelului Grand Hotel Gardone, inaugurat în anul 1884 pe malul lacului italian Garda. Noii proprietari anunță un plan de investiții de 45 de milioane de euro în viitoare lucrări de reconstrucție și dezvoltare, iar deschiderea hotelului este programată pentru luna iunie 2023, marcând începutul sezonului de vară din acest an.
La începutul anului 2024, hotelul va intra într-un proces de renovare și restaurare care implică investiții în valoare de 45 de milioane de euro și va plasa Grand Hotel Gardone pe harta hotelurilor premium de 5 stele. Apex Alliance Hotel Management a fost desemnat operatorul hotelier oficial.
„Achiziția Grand Hotel Gardone, în parteneriat cu investitorul Pavăl Holding, reprezintă un eveniment important pentru compania noastră. Alături de hotelul Hampton by Hilton, aflat în construcție în Veneția, această achiziție este a doua investiție importantă pe care o facem în industria hotelieră din Italia. În urma reconstrucției planificate și a conversiei hotelului într-un prestigios brand internațional de 5 stele, această destinație va deveni un hotel emblematic în regiune. Intenționăm să păstrăm patrimoniul inestimabil al acestui obiectiv, în timp ce introducem un concept de lux care oferă servicii exclusiviste, facilități îmbunătățite și priveliști impresionante ale Lacului Garda, apreciate atât de către turiștii străini, cât și de cei italieni. Cu o rivieră restaurată, acest hotel va contribui fără îndoială la dezvoltarea regiunii, va stimula turismul și în viitor va atrage noi investiții”, a declarat Vytautas Drumelis, Partener Apex Alliance.
Investitorii Apex Alliance și Pavăl Holding se angajează să conserve bogata istorie a hotelului. După finalizarea renovărilor în primăvara anului 2026, hotelul va deveni o proprietate de 5 stele, afiliată unui renumit lanț internațional, susțin noii proprietari.
„Suntem încântați să anunțăm prima noastră tranzacție internațională, achiziționarea emblematicului Grand Hotel Gardone, un reper atemporal în Italia, care completează perfect portofoliul nostru. Viziunea noastră comună este aceea de a crea o destinație de neegalat pe malul acestui lac, care să răspundă nevoilor exigente ale călătorilor locali și internaționali care caută îmbinarea perfectă a frumuseții naturii cu bogăția culturală și experiența ospitalieră excepțională”, a declarat Karina Paval, vicepreședinte Pavăl Holding.

Destinație VIP în Italia
Construit în stil clasic, Grand Hotel este renumit pentru arhitectura și grădinile sale impresionante, accesul privat către malul lacului și cele cele 167 de camere cu priveliște spre lacul Garda. Printre invitații de seamă din trecut se numără Winston Churchill, Gabriele „Poetul” D’Annunzio, Regele George al Saxoniei, poetul laureat al Premiului Nobel Paul Heyse, romancierii William Somerset Maugham și Vladimir Nabokov.
Oaspeții se vor putea caza aici începând cu luna iunie, iar hotelul va rămâne deschis până la finalul toamnei anului 2023.
Referitor la planurile de dezvoltare pentru piața italiană, Apex Alliance și compania lituaniană Hanner construiesc un nou hotel cu 324 de camere în Veneția, care urmează să fie deschis în vara anului 2024 sub franciza Hampton by Hilton.
Achiziția Grand Hotel Gardone de către grup reprezintă un moment semnificativ pentru operatorul internațional Apex Alliance Hotel Management, care gestionează acum 15 hoteluri la nivel european, afiliate la branduri internaționale renumite precum Hilton, Marriott și Radisson.
Ernst & Young și KPMG România & Italia au oferit servicii de consultanță pentru această tranzacție.
Cine sunt partenerii
Apex Alliance Hotel Management (AAHM) este un operator litualian independent, care deține și administrează hoteluri la nivel european. AAHM face parte din grupul Apex Alliance – furnizor de servicii de dezvoltare și management hotelier. AAHM administrează 15 hoteluri în Italia, România, Polonia, Lituania și Letonia și intenționează în următorii ani să inaugureze noi hoteluri, extinzând activitățile în Italia, România, Estonia și pe alte piețe. AAHM deține francize oficiale care reprezintă branduri ca Hilton, Marriott și Radisson, precum și propriul brand The Marmorosch Bucharest afiliat la Marriot Autograph Collection.
Compania operează șase hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Printre acestea se numără Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town, The Marmorosch Bucharest și Europa Royale. Grupul a investit circa 120 de milioane euro, până în prezent, în România.
Pavăl Holding servește drept vehicul de investiții pentru familia Pavăl, afacere antreprenorială din România. Portofoliul său cuprinde sectoare precum retail, bricolaj, imobiliare, agricultură, auto, energie și alte domenii economice cheie.
 

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img