sâmbătă, iunie 15, 2024

Foști mercenari Wagner, trimiși pe frontul din Ucraina. Putin le promite salarii mari

Citeste si...

Soldați din Corpul african al Ministerului rus al Apărării au fost trimise să lupte în regiunea Harkov. Potrivit serviciilor britanice, mai mulți foști mercenari Wagner se numără printre aceștia. Kremlinul le-a promis „salariu ridicat”.

Foști mercenari Wagner, trimiși să lupte în Harkov

Moscova a trimis pe frontul din zona Harkov foști mercenari Wagner. Aceștia fac parte din Corpul african al Ministerului rus al Apărării (MoD). Astfel, alți 2000 de soldați ruși vor lupta împotriva trupelor ucrainene.

foști mercenari Wagner

„Moscova a desfășurat unități din Corpul african al Ministerului rus al Apărării Rusiei alături de forțe rusești regulate și unități Storm-Z în timpul ofensivei lor asupra Vovchansk, în nordul Harkovului.”, potrivit serviciilor britanice.

Conduși de Rusia

Corpul african al Ministerului rus Al Apărării a apărut în decembrie 2023 și este format din peste 2.000 de soldați și ofițeri. Corpul conține, de asemenea, „mercenari experimentați, mulți dintre ei servind anterior în Grupul Wagner”, conform serviciilor britanice.

După moartea liderului Wagner, Yevgeny Prigozhin, anul trecut, într-un accident de avion despre care mulți cred că a fost ordonat de Kremlin, Grupul Wagner a ajuns subordonat Ministerului Apărării din Rusia.

„Luptătorii vor face ceea ce li se spune de către minister.”, a declarat Sergey Sukhankin, membru al Fundației Jamestown.

Foști mercenari, trimiși să lupte în Ucraina

Ministerul Apărării din Rusia a creat Corpul Africii în încercarea de a prelua un control mai mare asupra luptătorilor rămași din grup. Formațiunea militară a recrutat activ foști mercenari din Grupul Wagner, precum și soldați folosiți pentru operațiuni de luptă în Africa.

foști mercenari Wagner

Conform unei postări de pe Telegram, Moscova le promitea „salariu ridicat, îngrijire medicală și beneficii sociale”.

„Probabil că luptătorii Wagner au puțină loialitate față de formațiunea militară în sine. După moartea lui Prigozhin ar fi dispuși să lupte pentru orice organizație sprijinită de Kremlin. Acești mercenari se gândesc la câștigul final mai degrabă decât la o aliniere ideologică cu Prigozhin. ”, a declarat Raphael Parens, fellow în Programul Eurasia al Institutului de Cercetare în Politică Externă.

Apariția acestor trupe în Ucraina este un semn clar că Rusia vrea să își consolideze controlul asupra celor care au făcut parte din Grupului Wagner.

Vineri, Statului Major al armatei a anunțat că trupele lui Putin au fost înlăturate din regiunea Harkov.

„Forțele ucrainene au oprit trupele ruse și desfăşoară acţiuni de contraofensivă. Situația este stabilă ”, a declarat colonelul Igor Prohorenko, oficial al Statului Major ucrainean.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img