sâmbătă, iunie 15, 2024

Fondatorul DouYu și un guru al investițiilor, reținuți în China 

Citeste si...

Doi oameni de afaceri proeminenți din China – un fondator din domeniul tehnologiek și un guru al investițiilor – au fost reținuți de autorități, potrivit unor informații citate de BBC.
Patronul site-ului chinez de live-streaming DouYu lipsește de câteva săptămâni, firma sa afirmând că nu poate fi contactat.
Între timp, un alt director – care a fost numit Warren Buffet al Chinei – a fost reținut, după cum au confirmat reprezentanții companiei sale.
Zhao Bingxian asista autoritățile în cadrul unei investigații, a declarat firma sa.
Wohua Pharmaceutical nu a dezvăluit niciun detaliu cu privire la motivele reținerii președintelui Zhao, dar a precizat că această chestiune nu are nicio legătură cu compania listată la bursă și că nu a primit nicio notificare oficială.
Între timp, platforma de streaming Douyu nu a făcut niciun comentariu public după ce presa a relatat despre reținerea fondatorului său Chen Shaojie.
Ziarul Financial Times de marți a citat surse anonime relatând că Chen a fost reținut ca parte a unei anchete privind conținutul pornografic și de jocuri de noroc de pe Douyu – activități care sunt ilegale în China.
Sursele au declarat că acesta nu a putut fi contactat de mai multe săptămâni, începând cu luna octombrie, reluând astfel relatările din mass-media chineză.
Douyu este o importantă platformă de streaming în China, unde este listată la bursă, iar principalul acționar este gigantul de internet Tencent.
În acest an, au existat și alte cazuri de rețineri de lideri din industria financiară și tehnologică de către autoritățile chineze, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la o represiune mai amplă din partea Beijingului.
În februarie, unul dintre cei mai cunoscuți bancheri miliardari din China a fost dat dispărut de firma sa. China Renaissance Holdings a confirmat ulterior pe piață că Bao Fan, un renumit om de afaceri din industria tehnologică, asista autoritățile în cadrul unei anchete. De atunci, acesta nu a mai fost văzut în public. La sfârșitul anului 2020, unul dintre cei mai faimoși lideri de afaceri din China, fondatorul Alibaba, Jack Ma, a dispărut și el din peisajul public timp de trei luni, după ce a făcut comentarii critice la adresa autorităților de reglementare a pieței.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img