marți, iulie 16, 2024

Focuri de arme asupra unei biserici, unei sinagogi și unui post de poliție din Rusia. Șase polițiști și un preot, uciși

Citeste si...

Atacatori necunoscuţi au deschis focuri de arme împotriva unei biserici ortodoxe, a unei sinagogi şi a unui post de poliţie din regiunea Daghestan din Caucazul de Nord rus, un preot şi șase poliţişti fiind ucişi, a informat Ministerul de Interne.

‘În jurul orei 18:00 (15:00 GMT) în Derbent, persoane necunoscute au deschis focuri de arme automate asupra unei sinagogi şi a unei biserici’, a informat ministerul pe Telegram.

‘Conform informaţiilor preliminare, un poliţist a fost ucis şi un altul a fost rănit. Atacatorii au fugit cu o maşină VW Polo albă’, care este căutată de poliţie, a adăugat ministerul.

Potrivit agenţiei RIA, citată de Reuters, un preot şi un paznic al bisericii au fost ucişi.

Ulterior, biroul primarului a raportat că, ‘după atac, sinagoga a luat foc’. Angajaţi ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă sting incendiul.

Imagini cu sinagoga cuprinsă de foc şi coloane dense de fum au fost difuzate de televiziunea publică rusă.

Atacul a avut loc în ziua în care ruşii ortodocşii sărbătoresc Rusaliile.

Potrivit Ministerului de Interne din Daghestan, ‘a fost activat ”planul de interceptare”, iar ‘identitatea atacatorilor este în curs de a fi stabilită’.

Un alt atac s-a produs duminică la un post de poliţie din Mahacikala, la circa 125 km nord de Derbent şi principalul oraş din Daghestan, o regiune majoritar musulmană din sudul Rusiei.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img