luni, iulie 15, 2024

Fetiță în vârstă de trei ani, adusă la Spitalul Județean Constanța, drogată cu canabis

Citeste si...

O fetiță în vârstă de trei ani a fost adusă de urgență la Spitalul Județean Constanța de către mama sa, prezentând simptomele unei posibile supradoze. Analizele efectuate au relevat prezența canabisului în sângele micuței.

Medicii și autoritățile antidrog s-au confruntat cu o situație fără precedent în România când, la finalul săptămânii trecute, o femeie a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța însoțită de fiica ei de trei ani. În urma investigațiilor inițiale, medicii au presupus că fetița ar fi ingerat substanțe stupefiante, testarea confirmând prezența canabisului în organismul ei. Copilul a primit tratament de urgență, iar personalul medical a notificat Poliția. De asemenea, mama a fost testată pentru consum de droguri, însă rezultatul a fost negativ. Una dintre ipotezele luate în considerare este că fetița ar fi fost expusă la fum de canabis, fiind într-un mediu unde această substanță a fost consumată. Ancheta în acest caz continuă.

„Când a fost adus la spital, copilul prezenta stare de somnolenţă, fiind internat pentru ingestie de substanţe necunoscute. În urma testelor toxicologice, minorul a ieşit pozitiv la substanţe interzise. Prin urmare, a primit tratament de specialitate din partea echipei medicale. După mai bine de 24 de ore de spitalizare şi monitorizare atentă, starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit semnificativ şi a fost externat în condiţii de siguranţă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi.

Conform declarațiilor reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre un pacient minor care a fost internat în unitatea sanitară prin Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU).

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img