sâmbătă, iunie 15, 2024

Evgheni Prigojin, reacţie surpriză: Ucraina are una dintre cele mai puternice armate din lume

Citeste si...

Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner, a spus despre oamenii săi că sunt cei mai puternici luptători. A recunoscut însă că trupele ucrainene, au dus, la rândul lor, o luptă aprigă.

„Acum pot judeca conform propriei mele experienţe, ştiu cum luptă diferite ţări […] astăzi PMC Wagner este cea mai bună armată din lume, iar, după ea, desigur, trebuie să spun că ar trebui să fie armata rusă pentru a fi corect din punct de vedere politic, dar cred că ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate din lume”, a declarat Evgheni Prigojin într-un interviu acordat bloggerului rus Konstantin Dolgov.

Grupul Wagner și-a îndeplinit obiectivele

Grupul militar Wagner a anunțat în acest weekend că a cucerit toate teritoriile vizate și că va părăsi linia frontului până la 1 iunie lăsând luptele în seama Ministerului rus al Apărării.

Marți, 23 mai, Evgheni Prigojin a declarat însă că ucrainenii sunt „foarte bine organizaţi, foarte bine antrenaţi, iar serviciile lor de informaţii sunt la cel mai înalt nivel, pot opera orice sistem militar cu acelaşi succes, unul sovietic sau unul NATO”.

Întrebat despre recentele incursiuni transfrontaliere din Belgorod, revendicate de rușii care sunt împotriva președintelui Vladimir Putin, Evgheni Progojin a răspuns că „grupuri ale Corpului Voluntarilor Ruşi intră fără ruşine în regiunea Belgorod”, iar forţele de apărare ruseşti nu sunt „absolut deloc pregătite să le opună rezistenţă sub nicio formă”.

Grupul Wagner a anunțat cucerirea Bahmutului

Fondatorul Grupului Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a declarat luni că forțele sale vor părăsi Bahmut, orașul ucrainean pe care l-a cucerit cu succes sâmbătă, după o bătălie care a durat luni de zile, între 25 mai și 1 iunie.

„La periferia de vest (a oraşului Bahmut), liniile de apărare sunt în funcţiune. Prin urmare, grupul Wagner părăseşte Artiomovsk (numele sovietic al Bahmut, n.r.) între 25 mai şi 1 iunie”, a declarat Evgheni Prigojin, şeful forţelor Wagner, într-o înregistrare audio pe Telegram.

Bahmut a fost cunoscut anterior sub numele de Artiomovsk, în onoarea unui revoluționar sovietic, înainte ca Ucraina să îl redenumească.

Prigojin a declarat că mercenarii au înființat „linii de apărare” la periferia vestică a orașului înainte de un transfer planificat al controlului către armata rusă.

„Dacă nu sunt suficiente unităţi ale Ministerului Apărării, există aici mii de generali, trebuie format un regiment de generali, să li se dea arme şi totul va fi bine”, a ironizat luni Prigojin, într-o nouă critică la adresa comandamentului militar rus.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img