marți, iulie 16, 2024

EURO 2024 România – Olanda, în optimile de finală ale Campionatului European din Germania

Citeste si...

România s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European unde va înfrunta selecționata Olandei. Olanda a pierdut ultimul meci din grupa sa 2-3 cu Austria.

UPADTE 24.00. Georgia a furnizat marea surpriză și a învins Portugalia cu 2-0. Astfel, România va juca cu Olanda în optimi. Olanda a fost a treia în grupa sa,

Înaintea meciului decisiv pentru calificarea în optimile de finală la EURO 2024, reprezentativa României se află pe prima poziție în Grupa E, la egalitate de puncte cu toate celelate echipe (3 puncte), dar cu un golaveraj superior datorită meciului exceptional făcut de „Stanciu și compania” în prima partidă cu naționala Ucrainei.

EURO 2024. România – Slovacia. Tricolorii, la „examenul” CALIFICĂRII în fața a 30.000 de spectatori
România se califică sigur în faza eliminatorie a Campionatului European din Germania dacă nu pierde cu Slovacia. Selecționata noastră poate încheia chiar și pe prima poziție, dacă termină la egalitate cu Slovacia, iar Belgia remizează la același scor în compania Ucrainei. La fel se poate întâmpla și dacă ”Tricolorii” înving, iar ucrainenii nu pierd în fața belgienilor.

UPDATE 20.56 Golurile au fost înscrise de Duda (Slovacia) şi Răzvan Marin (România).

UPDATE 19.55 Dacă meciurile din grupă se termină aşa, va fi unic la acest turneu final: toate patru echipele despărţite de alte criterii decât punctajul, toate echipele având câte 4 puncte.

UPDATE 19.51 La pauză, Ucraina şi Belgia sunt tot pe 0-0. România continuă să fie pe primul loc.

UPDATE 19.38 Ianis Hagi este faultat în careu, este penalty şi Răzvan Marin înscrie de la 11 metri.

UPDATE 19.26 Duda înscrie cu capul, din careu, complet nemarcat, la o centrarea plouată de pe flancul drept. În celălalt meci, este 0-0 şi acum suntem la mâna Belgiei.

UPDATE 18.33 Atmosferă senzaţională pe stadionul din Frankfurt. Pe stadion sunt peste 35.000 de români.

UPDATE 18.01 Ianis Hagi este într-adevăr titular, iar Florinel Coman revine pe postul lui, în locul lui Valentin Mihăilă – este componenţa anunţată de Naţională, pentru meciul din această seară, conform televiziunii DigiSport. Se confirmă faptul că Edward Iordănescu mizează pe odihnirea extremelor Dennis Man şi Valentin Mihăilă, pentru ultima parte a meciului, dacă va fi nevoie.

UPDATE 17.50 Slovacia este favorita caselor de pariuri, în fața Tricolorilor. Are o cotă de 3,25 pentru o victorie, iar România 4,10, pentru al doilea succes din grupă, conform Sport.ro.

UPDATE 17.45 Fanii Tricolorilor, parafrază la Ciuleandra: „Două fire / Două paie / Luăm Slovacia la bătaie!”, conform Fanatik.

UPDATE 17.11 Vor fi în jur de 33.000 de suporteri români pe Waldstadion, stadionul din Frankfurt cunoscur şi sub numele de Deutsche Bank Park, conform ProSport.

UPDATE 16.51 Înaintea fiecărui meci, Radu Drăguşin intră pe teren cu o sticlă de apă, din care bea o gură, după care o aruncă. În plus, mereu, elasticul său de păr este doar de culoare neagră, spune Meira Drăguşin, sora fotbalistului, conform DigiSport.

UPDATE 16.09 Ianis Hagi ar putea fi titularizat în locul lui Dennis Man, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în victoria cu Ucraina, iar Florinel Coman l-ar putea înlocui pe Valentin Mihăilă, titular în eșecul cu Belgia.

În această seară, tricolorii își dau „examenul” în fotbal în fața a peste 30.000 de fani care așteaptă ca Stanciu și compania să demoleze pe „modelul Ucraina” reprezentativa Slovaciei în ultimul meci din grupe.

O calificare a tricolorilor în optimile de finală la EURO 2024 ar fi a doua performanță similară din istorie, după EURO 2000.

Edi Iordănescu pregătește două schimbări: Ianis Hagi în locul lui Dennis Man și Florinel Coman în locul lui Mihăilă.

România

Totodată, Bancu, Răzvan Marin și Marius Marin sunt la un pas de suspendare și, dacă vor primi cartonaș galben, nu vor putea evolua în optimile de finală, dacă România se califică în optimi.

Citește și: România și-a aflat toți cei 5 posibili adversari în optimile EURO 2024. Urmează meciuri de foc

Ce prim 11 aliniază România în meciul decisiv cu Slovacia

Echipa națională a României va alinia următoarea garnitură împotriva naționalei Slovaciei: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Ianis, R. Marin, Stanciu, Coman – Drăguș.

Man și Mihăilă fac parte din planul tactic al lui Iordănescu, fiind păstrați pentru ultimele 30 de minute, în cazul în care tricolorii vor avea nevoie de gol.

România poate întâlni Slovenia, Olanda, Franța, Spania sau Anglia în optimile EURO 2024, în funcție de locul pe care îl va ocupa în grupa E. După încheierea primelor patru grupe, situația adversarilor posibili este următoarea:

Urmează meciuri de foc pentru România

Locul 1: a treia clasată din grupa C (Slovenia) sau D (Olanda)

Locul 2: a doua clasată din grupa D (Franța)

Locul 3: prima clasată din grupa B (Spania) sau C (Anglia)

Dacă România câștigă grupa E, va întâlni Slovenia în majoritatea scenariilor în care cele mai bune locuri 3 sunt din grupele A, C, D și E. Olanda devine adversară doar dacă cele mai bune locuri 3 sunt din grupele A, D, E și F.

În prezent, 11 echipe s-au calificat în optimi: Danemarca, Slovenia, Austria, Anglia, Franța, Olanda, Spania, Germania, Portugalia, Italia și Elveția. Dintre acestea, Germania va întâlni Danemarca, iar Elveția va juca împotriva Italiei.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img