luni, iulie 15, 2024

Elena Lasconi, rețeta care a propulsat-o în fruntea USR

Citeste si...

Elena Lasconi este noua șefă a USR, așa cum a votat partidul, după ce Cătălin Drulă și-a dat demisia. Politicianul a avut de înfruntat mai multe episoade controversate anul trecut. Primul dintre ele a fost modul în care a ajuns în fruntea listei pentru europarlamentare a partidului.

Practic a fost pusă cap de listă, iar după ea, primul era Dan Barna. Doar că minunea nu a ținut mult. Asta pentru că la câteva zile după acest lucru, ea a spus public faptul că a votat ”da” la referendumul pentru familia tradițională. Mai exact că ea consideră că familia tradițională este formată dintr-un bărbat și o femeie.

Familia a scos-o de la europarlamentare pe noua șefă a USR

Culmea este că cea care a avut cea mai viruleentă reacție la afirmațiile lui Lasconi a fost nimeni alta decât fiica ei. „Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă.

Nu am cuvinte”, a spus atunci Oana Lasconi. Ulterior, cei din USR și-au dat seama că ei de fapt au boicotat aceste referendum. Că, politica promovată de partid este aceea în care parteneriatul civil este susținutși că sunt surprinși de atitudinea primarului. Drept urmare la fel cum a apărut prima în capul listei de la europarlamentare, Elena Lasconi, a și dispărut de pe listă.

Lasconi

Carieră în jurnalism de peste 25 de ani

Practic, politicianul nu a mai candidat la europarlamentare din cauza întregului scandal legat de familie. A fost aleasă cu o majoritate covârșitoare de 70% în calitate de primar al Municipiului Câmpulung, pentru al doilea mandat.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care, probabil, și membrii USR au votat-o drept președinte. Elena Lasconi a fost jurnalist timp de 25 de ani după care a optat pentru o carieră în politică.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img