joi, noiembrie 30, 2023

Doi administratori de imobile din Arad, care funcționează fără atestat, amendați de polițiștii locali

Citeste si...

Doi administratori de imobile care au funcționat fără a deține atestat au fost sancționați de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor, din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad.

În urma verificării documentelor asociațiilor de proprietari, agenții constatatori au sancționat pe L.A., care a desfășurat activitatea de administrator de bloc în cartierul Aurel Vlaicu din anul 2005, bazându-se pe un contract de prestare de servicii, fără a deține atestat în acest domeniu sau a urmat vreun curs de calificare profesională. De asemenea, un alt administrator de condominii a fost identificat și sancționat, chiar dacă îi fusese retras atestatul în 2013. Acesta a gestionat activitatea de administrare la mai multe imobile din oraș. În plus, M.I. a neglijat și obligația de a depune, semestrial, situația soldurilor elementelor de activ și pasiv la compartimentul specializat în sprijinirea și îndrumarea asociațiilor de proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Conform prevederilor Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, candidații pentru funcția de administrator sunt obligați să prezinte comitetului executiv al asociației de proprietari un act care dovedește calitatea de administrator de condominii. Expirarea, suspendarea sau retragerea atestatului determină automat imposibilitatea exercitării activității de administrare a condominiilor.

Legea menționată mai sus sancționează cu o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei desfășurarea activității de administrare a condominiilor fără a îndeplini condițiile prevăzute la articolul 64, care se referă la obligația de a obține atestatul în conformitate cu legea, pentru toate persoanele care desfășoară activitatea de administrare a condominiilor.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img