miercuri, iunie 12, 2024

Dispozitivul Propess: Ce este și când se utilizează?

Citeste si...

Dispozitivul Propess, cunoscut și sub numele de dinoprostone sau prostaglandină E2 (PGE2), este un medicament utilizat pentru a induce travaliul sau a declanșa avortul. Este un gel vaginal care este introdus în colul uterin pentru a stimula contracțiile uterine.

Utilizări:

Inducția travaliului: Dispozitivul Propess poate fi utilizat pentru a induce travaliul la femeile care au depășit termenul estimat al nașterii (40 de săptămâni) sau care au anumite afecțiuni medicale care fac ca travaliul natural riscant.

Avort: Dispozitivul Propess poate fi utilizat pentru a declanșa un avort la femeile care doresc să întrerupă sarcina din motive medicale sau personale.

Cum funcționează:

Dispozitivul Propess acționează prin stimularea contracțiilor uterine. Prostaglandinele sunt substanțe chimice naturale produse de organism pentru a induce travaliul. Dispozitivul Propess conține o versiune sintetică a prostaglandinei E2, care are același efect.

Administrare:

Dispozitivul Propess este introdus în colul uterin de către un medic sau o moașă. Gelul este apoi eliberat treptat de-a lungul mai multor ore sau zile.

Efecte secundare:

Cele mai frecvente efecte secundare ale dispozitivului Propess includ: durere abdominală sau crampe, sângerare vaginală, diaree, greață și vărsături, febră, frisoane.

Efectele secundare mai grave pot include: ruptură uterină, infecție, reacție alergică.

Contraindicații:

Dispozitivul Propess nu este recomandat femeilor care: au o sarcină ectopică, au o infecție uterină, au o ruptură uterină, au o anomalie cervicală, fac alergie la prostaglandine.

Rețineți! Este important să discutați cu medicul despre riscurile și beneficiile dispozitivului Propess înainte de a îl utiliza.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img