sâmbătă, iunie 15, 2024

Directorul FBI avertizează. Atacul Hamas a inspirat mai multe organizații teroriste străine

Citeste si...

Atacul Hamas împotriva Israelului va inspira cea mai importantă amenințare teroristă pentru Statele Unite de la ascensiunea ISIS din urmă cu aproape un deceniu, a declarat marți directorul FBI, Christopher Wray, la o audiere în Congres.

Directorul FBI Christopher Wray a spus că, de la începutul conflictului israeliano-palestinian din Gaza, mai multe organizații teroriste străine au cerut lansarea de atacuri împotriva americanilor și a Occidentului. Sporește amenințarea reprezentată de extremiștii violenți autohtoni din SUA.

„Inspirația” organizațiilor teroriste

„Acțiunile Hamas și ale aliaților săi vor servi ca o inspirație pe care nu am mai văzut-o de când ISIS și-a proclamat așa-numitul califat, în urmă cu câțiva ani”, a spus Christopher Wray.

Directorul FBI a vorbit în timpul unei audieri în fața Comisiei pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului SUA. Comisia este concentrată pe amenințările la adresa SUA.

Amenințări împotriva evreilor, musulmanilor și americanilor

Guvernul american a observat o amplificare a amenințărilor împotriva evreilor, musulmanilor și americanilor de origine arabă. De când au izbucnit luptele în Gaza, au spus oficialii.
Numărul atacurilor miliţiilor susţinute de Iran asupra bazelor militare americane din străinătate a crescut luna aceasta, a spus dl Wray. Atacurile cibernetice împotriva SUA din partea Iranului și a actorilor nestatali se vor agrava probabil. În cazul când conflictul se va extinde, a adăugat el.

directorul FBI

Misiunea Iranului la ONU nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. În timpul audierii, secretarul pentru securitatea internă, Alejandro Mayorkas, a spus că manifestările de ură faţă de studenții evrei din SUA după începerea conflictului israeliano-palestinian din Gaza au contribuit la sporirea sentimentelor antisemite în ţară, scrie stiripesurse.ro.

Turcia a inițiat formarea unei Alianțe Anti-Război

Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a declarat că Ankara este pregătită să acționeze ca garant al soluționării conflictului dintre Israel și Palestina.Miniştrii de externe turc Hakan Fidan şi iranian Amir Abdollahian îndeamnă miercuri la convocarea unei Conferinţe Internaţionale în vederea evitării unui război în regiunea Orientului Mijlociu, relatează AFP.

„Suntem gata să acționăm ca un garant al acordului”, a declarat el la Ankara după discuțiile cu omologul său iranian Hossein Amir Abdollahian.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img