miercuri, iunie 12, 2024

Desert cu cireșe gata în 10 minute: opțiuni rapide și delicioase

Citeste si...

Căutați un desert rapid și delicios cu cireșe care să fie gata în doar 10 minute? Ați ajuns la locul potrivit!

Iată câteva opțiuni delicioase care pot fi preparate cu ușurință în bucătăria dumneavoastră:

 Smoothie cu cireșe:

Ingrediente: 200g cireșe fără sâmburi, 1 banană congelată, 150ml iaurt grecesc natural, 100ml lapte, opțional: miere sau sirop de agave după gust.

Preparare: Puneți toate ingredientele în blender și mixați până obțineți o compoziție omogenă. Turnați smoothie-ul în pahare și decorați cu cireșe proaspete.

 Parfait cu cireșe și granola:

Ingrediente: 200g iaurt grecesc natural, 100g granola, 150g cireșe fără sâmburi, miere sau sirop de agave după gust.

Preparare: Într-un pahar transparent, alternați straturi de iaurt grecesc, granola și cireșe. Terminați cu un strat de granola și decorați cu miere sau sirop de agave.

 Clafoutis cu cireșe:

Ingrediente: 3 ouă, 100g zahăr, 100g făină, 250ml lapte, 1 linguriță extract de vanilie, 200g cireșe fără sâmburi.

Preparare: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecați ouăle cu zahărul până devin pufoase. Adăugați treptat făina și laptele, amestecând continuu până obțineți un aluat omogen. Adăugați extractul de vanilie și cireșele. Turnați aluatul într-o tavă de copt unsă cu unt. Coaceți timp de 30-35 de minute, sau până când clafoutis-ul devine auriu.

 Tartă cu cireșe:

Ingrediente: 1 aluat de tartă pre-făcut, 200g cireșe fără sâmburi, 50g zahăr, 1 linguriță scorțișoară, 1 lingură zeamă de lămâie.

Preparare: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecați cireșele cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie. Așezați aluatul de tartă într-o formă de copt unsă cu unt. Adăugați umplutura de cireșe și coaceți timp de 30-35 de minute, sau până când aluatul devine auriu.

 Înghețată de cireșe:

Ingrediente: 200g cireșe fără sâmburi, 2 banane congelate, 150ml lapte de cocos, opțional: miere sau sirop de agave după gust.

Preparare: Puneți toate ingredientele în blender și mixați până obțineți o compoziție cremoasă. Turnați amestecul într-un recipient de înghețată și congelați timp de cel puțin 4 ore.

Sfaturi:

Puteți folosi cireșe proaspete sau congelate pentru toate rețetele. Puteți adăuga alte fructe de pădure, cum ar fi afine sau zmeură, la rețetele cu cireșe. Puteți decora deserturile cu frișcă, nucă măcinată sau ciocolată rasă.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img