luni, iulie 15, 2024

De la jumătatea lunii iunie, CFR Călători va da startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui”

Citeste si...

CFR Călători va lansa programul estival de transport “Trenurile Soarelui” pe 14/15 iunie 2024. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri care vor asigura zilnic legături directe din întreaga țară către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării, până pe 7/8 septembrie 2024, conform unui comunicat al CFR Călători.

“Din 14/15 iunie 2024, toate trenurile duc la Marea Neagră. CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7/8 septembrie 2024”, se precizează în comunicat.

În perioada verii, toate regiunile țării vor fi conectate cu cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul românesc. CFR Călători oferă posibilitatea de a călători fie cu trenuri directe din orașe precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin conexiuni rapide din București Nord, cu trenuri care circulă la intervale regulate (1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Pe durata a trei luni, vor circula 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), dintre care 14 trenuri (7 dus/7 întors) vor avea ca destinație/plecare Mangalia.

36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura între Capitală și litoral: 15 perechi din București Nord (dintre care 9 perechi vor trece și prin București Băneasa), 2 perechi doar din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, începând cu 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe toată durata sezonului. De asemenea, în Medgidia va exista o conexiune zilnică spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

“Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este în medie de circa 2 ore și 20 minute – timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului până în centrul Constanței.

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă și vagoane de dormit”, menționează comunicatul CFR Călători.

Călătorii pot beneficia de diverse reduceri: 10% din tariful de transport la cumpărarea unui bilet dus-întors, până la 10% reducere la achiziționarea biletelor în avans, și 25% reducere cu cardul TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de o reducere de 90% la călătoriile în vagoanele de clasa a 2-a.

Pe durata programului estival de transport, pe ruta Constanța – Mangalia, turiștii de pe litoralul românesc pot călători între stațiuni cu trenurile Regio puse la dispoziție de CFR Călători. De asemenea, trenurile de lung parcurs din marile orașe ale țării (Arad, Oradea, Timișoara, Satu Mare, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Sibiu, Reșița, Suceava, Iași, Craiova, București etc.) vor asigura legături directe cu stațiunile de pe litoral, până la Mangalia.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img