marți, iulie 16, 2024

Cum atacă distrugătorul HMS Diamond, lung cât Arena Națională? Rachetele Aster lovesc la 120 km

Citeste si...

HMS Diamond, un distrugător britanic cât Arena Naţională. Imaginează-ţi că vine spre tine acest distrugător al Marinei Regale Britanice. Este lung cât Arena Naţională.

HMS Diamond, un distrugător britanic cât Arena Naţională. Imaginează-ţi că vine spre tine acest distrugător al Marinei Regale Britanice. Este lung cât Arena Naţională. Are un deplasament de până la 8.500 de tone.

Puitorul de mine cumpărat recent de Forţele Navale Române este de trei ori mai mic. În septembrie 2023, HMS Diamond, cu un elicopter Wildcat HMA2, a escortat HMS Queen Elisabeth, în „Operațiunea Firedrake”, desfășurată în apele Europei de Nord.

HMS Diamond, un distrugător britanic cât Arena Naţională

În decembrie, HMS Diamond, desfășurat în Golful Persic, a consolidat misiunea HMS Lancaster, în regiunea de pază a Marinei Regale Britanice,

În noaptea de 15 decembrie 2023, acum câteva zile, HMS Diamond a doborât o dronă de atac a rebelilor houthi, susținuți de Iran, care și-au intensificat atacurile în zonă, vizând atât nave comerciale, cât și militare, inclusiv din Regatul Unit.

Funcţionează cu două motoare Rolls-Royce WR-21, cu turbine pe gaz. Fiecare motor are o putere instalată de 21,5 MW şi câte un generator Wärtsilä, cu o putere instalată de 2 MW.

Ajunge la o viteză de 56 km/h. Are o autonomie de 13.000 de kilometri. Pe acest vas lucrează 191 de marinari, dar poate să cazeze până la 235
de persoane.

Are senzori SAMPSON de radar multifuncțional, de urmărire a mediului aerian, care lucrează cu un radar de supraveghere aeriană 3-D S1850M şi un sistem de navigaţie Raytheon.

Radarul acesta poate urmări simultan până la 2.000 de amenințări, de la peste 250 de mile marine distanță. Deţine un sistem Ultra Electronics de control al armelor electrooptice, din seria 2500. Are un sistem de apărare antiaeriană PAAMS.

Cele 48 de sisteme de lansare verticală Silver A50 mobilizează rachete Aster 15, cu o rază de lovire de 30 km, rachete Aster 30, cu o rază de lovire de 120 km, care urmează să fie îmbunătățite cu o capacitate de apărare împotriva rachetelor balistice.

24 de celule Sea Ceptor de silozuri vor fi montate din anul 2026, pentru 24 de rachete sol-aer, care vor înlocui rachetele Aster 15, pentru a permite utilizarea tuturor sistemelor de lansare verticală Sylver, de 48 de ori.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img