marți, iulie 16, 2024

Crăciun trist pentru Adrian Mutu. Concediat la o zi după moartea mamei sale

Citeste si...

Adrian Mutu trece prin momente grele, de Crăciun, dat fiind că și-a pierdut mama înainte de sărbători. Mai mult, oficialii echipei pe care o pregătea, în Azerbaidjan, au decis să-l concedieze chiar înainte de sărbători.

Adrian Mutu a primit încă o veste grea, după moartea mamei sale. Conducerea echipei Neftchi, din Azerbaidjan, a decis să-i rezilieze contractul din cauza rezultatelor proaste înregistrate. Anunțul a picat la o zi după ce antrenorul român a revenit în țară pentru înmormântare.

În timp ce Adrian Mutu se afla la căpătâiul mamei sale, în Azerbaidjan a avut loc o ședință de urgență a Consiliului de Administrație al clubului Neftchi.

Adrian Mutu, concediat după moartea mamei

Conducerea clubului Neftchi s-a reunit de urgență și a decis să-i rezilieze contractul tehnicianului român. Oficialii grupării au acuzat rezultatlee proaste pe care le-a obținut acesta, în ciuda condițiilor pe care le-a avut. Informația a fost prezentată de publicația Sportinfo.az. Potrivit publicației în locul său va fi instalat Miodrag Bozovic (55 de ani).

„Separare șoc la Neftchi. Contractul lui Mutu s-a încheiat”, a titrat sursa citată.

Publicația a relatat că decizia de concediere a fost adoptată de conducerea clubului de fotbal.

„Organul superior care conduce clubul a discutat despre rezultatele obținute pe parcursul sezonului curent și a luat decizia. S-a constatat că este necesară demiterea lui Adrian Mutu din postul de antrenor principal”, au arătat jurnaliștii azeri.

Antrenorul român concediat în lipsă

Conform publicației, Adrian Mutu a avut o întrevedere cu conducerea clubului după înfrângerea echipei sale cu Qarabag, scor 0-2, din 18 decembrie. Oficialii lui Neftchi și-au arătat nemulțumirea față de prestația sa la echipa de fotbal.

Lui Mutu i s-a adus la cunoștință că nu a înregistrat nici un progres, de la venire, cu echipa. Conducerea clubului i-a reproșat că nu a avut rezultate și nici nu a schimbat, în bine, jocul echipei.

„Totodată, lui Mutu i s-a adus aminte de promisiunile pe care le-a făcut atunci când a sosit la echipă.

Conducerea i-a pus la dispoziție un buget serios, au fost cumpărați 11 jucători noi, și i-a asigurat lui Mutu toate condițiile. Lui Mutu i s-a spus că renunțarea la lupta pentru titlu nu poate fi acceptată la un club cu pretențiile lui Neftchi”, mai notează sursa citată.

Adrian Mutu a preluat echipa de la Reghecampf

Tehnicianul român a fost instalat pe banca tehnică a lui Neftchi Baku în iulie 2023. El l-a înlocuit, la echipă, pe Laurențiu Reghecampf după ce și-a reziliat contractul cu Rapid. În Azerbaidjan, lui Adrian Mutu i-a fost stabilit ca obiectiv titlul de campion.

El nu a reușit să-și ducă planurile la bun sfârșit. Mai întâi a fost eliminat, cu echipa sa, din cupele europene. Apoi, Neftchi a pierdut teren în fața rivalei Qarabag și în acest moment a ieșit din lupta pentru titlu de campioană. Singurul obiectiv rămas pentru gruparea din Baku este Cupa.

Din iulie și până în prezent, românul a adunat pe banca lui Neftchi Baku un total de 22 de meciuri. Palmaresul nu este, însă, cel așteptat de conducerea grupării și, probabil, nici de el. Cu Mutu pe bancă, Neftchi a înregistrat 9 victorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img