vineri, decembrie 1, 2023

Conglomeratul turc Koc Holding a revocat acordul cu Ford Motor și LG pentru crearea unei facilităţi de celule de baterii destinate vehiculelor electrice

Citeste si...

Conglomeratul turc Koc Holding a anunţat că a revocat acordul anterior cu Ford Motor şi producătorul sud-coreean de baterii LG Energy Solution (LGES) pentru înfiinţarea unei societăţi mixte prin care ar fi fost creată în Turcia una din cele mai mari facilităţi de celule de baterii destinate vehiculelor electrice comerciale din Europa, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Cele trei companii semnaseră în februarie un acord cu caracter neobligatoriu pentru producerea de celule de baterii lângă Ankara.
“Luând în considerare actualul ritm al adoptării vehiculelor electrice, perioada nu este adecvată pentru investiţii în celule de baterii. Ford şi Koc Holding îşi menţin angajamentul de a sprijini producerea de vehicule electrice la fabrica Kocaeli a Ford Otosan şi vor evalua în viitor potenţialele investiţii în celule de baterii, în linie cu evoluţiile de pe piaţa vehiculelor electrice”, a informat într-un comunicat Koc Holding.
LGES, care furnizează baterii pentru vehicule electrice producătorilor auto Ford, General Motors, Tesla şi alţii, a informat că cele trei companii au convenit de comun acord să renunţe la plan din cauza actualului ritm al adoptării vehiculelor electrice.
“LG Energy Solution şi Ford lucrează împreună la un plan de sprijinire a producţiei de baterii destinate vehiculelor electrice, extinzând relaţiile lor îndelungate de afaceri”, a precizat LG Energy Solution.
Există temeri că ratele ridicate ale dobânzile, care duc la costuri mai mari de finanţare, şi încetinirea creşterii în marile economii, cum ar fi China şi Europa, vor afecta vânzările de maşini.
LGES are unităţi de producţie în Statele Unite, Coreea de Sud, China, Polonia, Indonezia şi Canada.

Ultimele Articole

Jucăriile educative și rolul lor în dezvoltarea sănătoasă a copiilor

Jucăriile educative joacă un rol crucial în dezvoltarea sănătoasă a copiilor, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare într-un mod...
spot_img