miercuri, martie 22, 2023

Compania româno-americană UiPath a obținut venituri de peste 1 miliard de dolari în anul fiscal 2023, iar pierderile s-au redus considerabil. Rezultatele peste așteptări au urcat acțiunile

Citeste si...

Compania IT româno-americană UiPath a încheiat anul fiscal american 2023 cu venituri de peste un miliard de dolari și, deși a înregistrat în continuare pierderi, acestea s-au redus considerabil. Rezultatele anunțate de companie au fost peste așteptările pieței, lucru care a dus la aprecierea acțiunilor.
Veniturile UiPath s-au ridicat la 1,059 miliarde de dolari în anul fiscal 2023, în creștere cu 19 procente de la an la an. Pierderea a fost de 348,3 milioane dolari sau 60 de cenți pe acțiune, faţă de 525 milioane de dolari sau 1,16 dolari pe acțiune în 2022. Compania estimează că în anul fiscal va trece pe profit de 120 milioane de dolari, la venituri de 1,253-1,258 miliarde dolari, depășind așteptările analiștilor de 1,214 miliarde de dolari.
Acțiunile UiPath Inc. au crescut puternic miercuri, după ce rezultatele și perspectivele companiei pentru al patrulea trimestru și pentru întregul an au depășit așteptările Wall Street.
Acțiunile UiPath au urcat cu aproximativ 15% în tranzacţiile after-hours, după o creștere de aproape 2% în sesiunea obișnuită, pentru a închide la 14,64 dolari.
Compania de software de automatizare a avut „un trimestru al patrulea foarte puternic, reflectând progresul pe care l-am făcut în cadrul inițiativelor noastre strategice și puterea platformei noastre de automatizare a afacerilor bazate pe inteligența artificială”, a declarat copreședintele executiv Rob Enslin în cadrul conferinței telefonice a companiei cu analiștii. Enslin a adăugat că firma „a încheiat un număr record de tranzacții de peste un milion de dolari”.
Acțiunile UiPath au crescut cu 15% până acum în acest an, în timp ce indicele S&P 500 a înregistrat o creștere de aproximativ 1% de la începutul anului până în prezent.

Ultimele Articole

CEC Bank intră pe piața RCA într-o lună

După excluderea Eruoins din piața asigurărilor auto, România a rămas cu doar opt companii de asigurări pe piața RCA....
spot_img