marți, aprilie 16, 2024

Cine este Iulia Navalnaia, văduva ce devine noul lider al opoziției ruse

Citeste si...

Iulia Navalnaia, văduva lui Alexei Navalnîi, a anunțat că va continua lupta pentru drepturile omului, începută de soțul său. Presa internațională spune că ea a devenit principala opozantă a lui Vladimir Putin.

Iulia Navalnaia este economist de profesie, dar s-a transformat în „militant pentru drepturile omului”, după ce soțul său a murit subit. Ea a participat la Conferința de Securitate de la München, unde a subliniat că „Vladimir Putin ar trebui să fie pedepsit”, deoarece îl consideră vinovat pentru moartea soțului său.

Cine este Iulia Navalnaia și cum îl va înfrunta pe Vladimir Putin

Iulia Navalnaia

Iulia s-a născut la Moscova, în 1976. Este fiica unui om de știință, Boris Ambrosimov. Și-a ales cariera de economist și a profesat în domeniul bancar până când a renunțat pentru a se dedica rolului de mamă, într-un moment în care popularitatea soțului său, Aleksei Navalnîi era evidentă. Au doi copii și de foarte mute ori au relatat, chiar pe rețelele de socializare, cum s-au cunoscut și cât de puternică este dragostea lor, indiferent de obstacole și de distanță.

„Nu m-am căsătorit cu un avocat aflat în plină ascensiune și nici cu un lider al Opoziției. M-am măritat cu un tânăr pe nume Alexei”, spunea Navalnaia în urmă cu patru ani, într-un interviu pentru publicația rusă Sobesednik.

Iulia Navalnaia cunoaște foarte bine ostilitățile lui Putin, însă, la acest moment, ar trebui să fie și ai precaută, scrie BBC. Ea a anunțat că va face dezvăluiri cu privire la decesul soțului și interesele președintelui rus de a-i „ucide” soțul.

Se așteaptă ca văduva lui Navalnîi să strângă comunități din Europa și din Occident care să lupte împotriva regimului Putin, notează presa internațională.

„Nu mi-e frică! Putin mi-a ucis soțul”, „Vreau să fac apel către comunitatea internațională și către toți oamenii să se unească și să învingă acest rău”, sunt doar câteva dintre afirmațiile pe acre Iulia le-a făcut publice, în încercarea disperată de a recupera trupul neînsuflețit al soțului său.

Cuplul Aleksei Navalnîi-Iulia Navalnaia, prins între „furtuni politice”

Iulia Navalnaia

Aleksei Navalnîi și Iulia Navalnaia au rezistat tuturor impedimentelor. Cei doi s-au sprijinit reciproc, iar unul dintre momentele „de criză” a fost relatat de Aleksei, pe rețelele de socializare, după ce s-a externat de la spitalul din Berlin. El le-a povestit următorilor cum soția sa l-a „readus” la viață, atunci când a fost otrăvit cu noviciok.

„ Fiecare vizită a sa devenea literalmente una vindecătoare, iar răsplata pentru așteptare făcea ca secreția de dopamine să fie și mai intensă. Dar, oricât de mișto ar suna explicația științifică și medicală, acum știu sigur din propria mea experiență: dragostea te vindecă și te readuce la viață. Iulia, tu m-ai salvat, să o scrie în manualele de neurobiologie”, scria Aleksei Navalnîi, pe rețelele de socializare, în urmă cu patru ani.

Iulia Navalnaia a obținut azil politic în SUA.

Ultimele Articole

Stoarcerea laptelui: Lucruri mai puțin știute de mămicile care alăptează

Stoarcerea laptelui, cunoscută și sub numele de extragere manuală a laptelui matern, este o modalitate excelentă de a obține...
spot_img