marți, noiembrie 28, 2023

Cine au fost cei mai apreciați angajatori din România, în 2023. Pe primele locuri se află companii din IT

Citeste si...

Schneider Electric Romania, MassMutual Romania, KRUK Romania, dm drogerie markt și JYSK Romania sunt cele mai apreciate companii de către angajați, potrivit „Top Angajatori Undelucram.ro 2023”, clasament anual bazat pe evaluările a mii de angajați, care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă.
Topul a fost realizat în perioada 16 noiembrie 2022 – 15 octombrie 2023 de platforma Undelucram.ro.
Schneider Electric Romania, furnizor de soluții integrate de management al energiei și automatizării, conduce anul acesta clasamentul general al angajatorilor. Top 10 general este completat de companii din industrii diverse, precum IT, retail non-alimentar, producție de bunuri de larg consum, restaurante și cafenele cu servire rapidă.
MassMutual Romania, partenerul tehnologic al MassMutual, una dintre cele mai importante companii de asigurări din SUA, s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai apreciate companii și pe locul 1 în sectorul IT&C. Compania este prezentă în România încă din 2020 prin două centre de servicii IT globale și s-a clasat anul trecut pe primul loc în clasamentul general. KRUK România, firmă specializată în managementul creanțelor, urcă o poziție în clasamentul general 2023 față de anul trecut.
Potrivit comunicatului de presă, în topul general predomină în continuare companii din industria IT&C, însă spre deosebire de alți ani, există o diversitate mai mare de industrii din care fac parte primele 10 companii clasate, precum retail non-alimentar și producție de bunuri de larg consum.
„Industria IT&C rămâne în continuare bine reprezentată în topul general al celor mai apreciați angajatori, cu un număr semnificativ de companii în clasament. Totuși, anul acesta observăm o structură mult mai variată a primelor 10 poziții în top, cu companii dintr-o diversitate de industrii, ceea ce ne arată că tot mai mulți angajatori, din toate domeniile de activitate, au conștientizat importanța brandului de angajator și a dezvoltării unei culturi organizaționale care contribuie la satisfacția și loialitatea angajaților, precum și la atragerea de noi talente. Asistăm, în opinia mea, la o evoluție pozitivă a pieței muncii, în care tot mai mulți angajatori fac eforturi reale de a inova și de a îmbunătăți aria de beneficii și de a oferi angajaților un mediu de lucru plăcut și sănătos”, a declarat Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.
Poziția în clasamentul general este stabilită în funcție de nota generală acordată pe baza evaluărilor angajaților (70%) și de nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.
Topul general al angajatorilor destinat companiilor mari (cu peste 250 de angajați) este completat de topurile pe industrii – IT&C, Consultanță, Bănci, Sănătate și Farma, Telecomunicații, BPO și Servicii, Retail non-alimentar, Retail alimentar, Producție de bunuri de larg consum, Producție industrială. Anul acesta au fost introduse două noi categorii: Inginerie și Restaurante și cafenele cu servire rapidă.
De asemenea, începând din 2022 platforma Undelucram.ro publică și topul IMM-urilor (companii cu mai puțin de 250 de angajați), care s-a extins anul acesta de la 30 la 50 de companii. Pe primele 5 locuri clasate în ediția 2023 regăsim Wolfpack Digital, mReady, TopTech, MHC Romania și Cargo Track Solutions SRL.
„O altă tendință pozitivă care merită subliniată este faptul că tot mai multe companii mici și mijlocii au o preocupare reală pentru starea de bine, motivarea și loializarea angajaților, lucru care se reflectă în evaluările pozitive ale angajaților și care a determinat extinderea topului IMM-urilor de la  30 de companii anul trecut la 50 în ediția din acest an”, a adăugat Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.
Top general:

Schneider Electric Romania
MassMutual Romania
KRUK Romania
dm drogerie markt
JYSK Romania
Philip Morris Romania
MHP – A Porsche Company
Starbucks Romania
Iron Mountain Romania
JTI Romania

BĂNCI

BCR
OTP Bank Romania
ING Bank Romania
Raiffeisen Bank
BRD – Groupe Societe Generale

BPO ȘI SERVICII:

Iron Mountain Romania
Accenture Romania
Societe Generale Global Solution Centre
Veo Worldwide Services
TELUS International

CONSULTANȚĂ

BearingPoint Romania
Mazars
KPMG Romania
Deloitte Romania
EY Romania

INGINERIE

Bosch Romania
Bertrandt
Alstom Romania
Garrett Advancing Motion
Segula Technologies Romania

RETAIL NON-ALIMENTAR

dm drogerie markt
JYSK Romania
LENSA
Dedeman
Decathlon Romania

 RETAIL ALIMENTAR

Lidl Romania
Carrefour Romania
Kaufland Romania
PENNY
Mega Image

RESTAURANTE ȘI CAFENELE CU SERVIRE RAPIDĂ

Starbucks Romania
McDonald`s Romania
KFC Romania
Taco Bell
Pizza Hut

PRODUCȚIE BUNURI DE LARG CONSUM

Philip Morris Romania
JTI Romania
Procter & Gamble
British American Tobacco Romania
Coca-Cola HBC Romania

 PRODUCȚIE INDUSTRIALĂ 

Preh Romania
FORVIA HELLA
Continental Romania
TenarisSilcotub
Michelin Romania

TELECOMUNICAȚII

Nokia
Ericsson Romania
Orange Romania
Vodafone Romania
RCS&RDS

SĂNĂTATE ȘI FARMACII

Fildas Catena Grup
Regina Maria
A&D Pharma – Dr. Max Group
Medlife
Help Net Farma

IT&C

MassMutual Romania
MHP – A Porsche Company
NXP Semiconductors Romania
Cegeka Romania
ING Hubs Romania

TOP IMM

Wolfpack Digital
mReady
TopTech
MHC Romania
Cargo Track Solutions SRL

Ultimele Articole

Ciorbă de miel grecească

Ești în căutarea unei rețete de ciorbă de miel diferită de cea românească? Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru...
spot_img