sâmbătă, iunie 15, 2024

ChatGPT, interzis în Italia: Autoritățile amenință compania-mamă, OpenAI, cu amenzi de 20 milioane de euro

Citeste si...

Italia a anunțat vineri, 31 martie, că a blocat robotul conversațional ChatGPT, fiind acuzat că nu respectă legislația referitoare la datele personale și că nu deține un sistem de verificare a vârstei utilizatorilor de sub 18 ani.

Italia interzice ChatGPT și amenință OpenAI cu amenzi de 20 de milioane de euro

Decizia este una cu „efect imediat” și va avea drept consecință „limitarea provizorie a prelucrării datelor utilizatorilor italieni prin intermediul OpenAI, creatorul ChatGPT”, potrivit comunicatului de presă al Autorității naționale pentru protecția datelor cu caracter personal din Italia.

OpenAI a lansat ChatGPT-ul în noiembrie 2022, acesta atrăgând utilizatorii prin capacitatea sa de a oferi răspunsuri clare la întrebări dificile de a compune sunete și chiar de a promova examene. Utilizatorii mai folosesc acest chat pentru scriere codurilor informatice, fără a deține cunoștințele necesare.

„A suferit pe 20 martie o pierdere de date (data breach) privind conversațiile utilizatorilor și informațiile aferente plăților făcute de abonații la serviciul său cu plată”, se mai arată în comunicatul Autorității naționale pentru protecția datelor cu caracter personal din Italia.

ChatGPT se adresează și persoanelor de peste 13 ani, motiv pentru care „Autoritatea pune accentul pe faptul că absența oricărui filtru de verificare a vârstei utilizatorilor îi expune pe minori la răspunsuri absolut neconforme în raport cu nivelul lor de dezvoltare”.

Autoritatea italiană a cerut OpenAI „să îi comunice într-un interval de 20 de zile măsurile adoptate” pentru remedierea situaţiei, „sub sancţiunea unei penalităţi de până la 20 de milioane de euro sau de până la 4% din cifra de afaceri obţinută anual la nivel mondial”, potrivit digi24.ro.

Anunțul vine în perioada în care Europol a avertizat luni că infractorii sunt pregătiți să folosească AI, precum robotul ChatGPT, pentru a comite fraude și alte infracțiuni cibernetice.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img