miercuri, decembrie 6, 2023

Caimanul Poncho este noua vedetă a Expoziției de reptile și insecte vii de la Complexul Muzeal Arad

Citeste si...

Caimanul Poncho a devenit o atracție deosebit de populară la Expoziția de reptile și insecte vii, un eveniment apreciat de public, care va fi deschis pentru vizitatori până la data de 31 decembrie 2023, la Muzeul de Științe ale Naturii din Palatul Cultural. Această expoziție prezintă diverse specii de șerpi, tarantule și scorpioni din colecția lui Mihail Alexandrescu, un localnic din Arad.

Noua vedetă a expoziției este caimanul cu ochelari, un crocodilian răspândit în numeroase locuri din America Centrală și de Sud. Acesta reprezintă cea mai comună specie de crocodilian. Exemplarul prezentat publicului în luna noiembrie și decembrie este un pui de caiman, având doar 2 luni, dar în viitor va atinge o lungime de 2-2.5 metri la maturitate.

„Toate speciile prezente în expoziție sunt spectaculoase şi atrag privirile prin colorit sau dimensiuni dar și prin comportament. Expoziția este o oportunitate atât pentru adulți, cât și pentru copii de a afla mai multe lucruri despre specii rare de reptile și insecte pe care au ocazia să le vadă în muzeul nostru. Deosebit de atractivă pe parcursul proiectului educațional Școala altfel și Săptămâna verde din acest an școlar, expoziția ce prezintă noua vedetă – Caimanul Poncho – este o alegere excelentă în timpul vacanței școlare!”, declară Complexul Muzeal Arad.
Programul de vizitare al Expoziției de reptile și insecte vii la Muzeul de Științe ale Naturii din Arad (situat în Palatul Cultural, Piața George Enescu 1, Arad, cu intrarea dinspre Parcul Copiilor) este următorul: marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00, cu ultima intrare posibilă până la ora 16:30.

Prețurile biletelor de intrare sunt următoarele: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari, 12 lei pentru studenți, preșcolari și elevi, și 11 lei pentru grupurile organizate, în baza unui protocol semnat între muzeu și instituțiile de învățământ.

Ultimele Articole

Foitaj cu mere și scorțișoară

Dacă dorești să pregătești un desert delicios cu foitaj, gutui și scorțișoară, poți încerca “Ruladă cu Gutui și Scorțișoară”. Iată...
spot_img