miercuri, iunie 12, 2024

Baza militară aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța va avea un nume onorific

Citeste si...

Baza militară 57 aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa va purta numele căpitanului aviator Constantin Cantacuzino, potrivit anunţului făcut vineri, 17 mai, de comandantul bazei, comandorul Nicolae Creţu.

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa principele Radu au vizitat Baza militară de la Kogălniceanu, a relatat Agerpres. Comandantul Bazei 57 aeriene, comandorul Nicolae Creţu, a anunţat în timpul prezentării făcute Familiei Regale că unitatea pe care o conduce va purta numele căpitanului aviator Constantin Cantacuzino.

„Unitatea noastră a primit denumirea onorifică de Căpitan aviator Constantin Cantacuzino, pilotul faimos din al Doilea Război Mondial care are printre cele mai multe victorii aeriene, un pilot cu o însemnătate aparte pentru noi”, a spus comandorul Nicolae Creţu.

Unitatea militară de la Kogălniceanu s-a înfiinţat pe 1 mai 2007, iar din anul 2014 aerodromul Kogălniceanu şi-a modificat structura organizatorică prin asimilarea Centrului Administrativ Mihail Kogălniceanu, subordonat Statului Major al Forţelor Terestre.

În momentul de faţă, baza de la Kogălniceanu este una dintre cele mai importante unităţi militare din sud-estul României, găzduind exerciţii care reunesc forţe NATO.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img