miercuri, iunie 12, 2024

Bătălia pentru București și fotoliul său de primar general se anunță foarte grea

Citeste si...

De astăzi începe perioada depunerii candidaturilor pentru alegerile locale. Se încheie pe 30 aprilie. Încă două săptămâni la dispoziție, pentru retragerea candidatului. Care? De la București. Sigur, nimeni nu garantează că nu îl vor retrage și după 30 aprilie, sunt capabili, doar că va rămâne înscris pe buletinul de vot, ceea ce nu doresc nici dușmanului să i se întâmple.

În Bătălia pentru București s-au votat și candidați care muriseră la propriu. Să ne amintim de Deveselu, fix unde e scutul antirachetă și unde primarul, aflat pe lista candidaților, a murit înainte cu două săptămâni de alegeri. Iar alegătorii au spus că au votat cu mortul, pentru că a fost un primar bun. Poate tocmai asta e șansa să fie votat: să fie retras după ce e înscris pe buletinul de vot (votat din compasiune pentru ce i-au făcut chiar ai lui).

Bătălia pentru București și fotoliul său de primar general se anunță foarte grea

Pare că singura miză a acestor alegeri este înfrângerea lui Nicușor Dan și a primarilor în funcție ai Alianței USR-PMP-FD. Și nu neapărat că au muncit prost, ci ca să nu prindă vânt în pupă pentru celelalte alegeri. Dar care-i spaima?

Spaima e că, dacă nu sunt învinși, ar putea conta la prezidențiale varianta lor. Drulă? Ei, aș, zice zvonul. Doamna Kövesi! Păi, doamna a spus «Nu», «No», «Nein», «Niet» şi, dacă trebuie, învață să spună „Nu”, în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO. Și tot doamna a spus că nu înțelege „de ce oamenii au impresia că ne putem răzgândi”. Pentru că în politică nu există cuvânt, acel cuvânt care înseamnă „onoare”, „caracter” sau, cum ne învaţă zicala, nu-i frumos să lingi unde ai scuipat.

Săptămâna a debutat cu retragerea pe surse a domnului Cîrstoiu. Alianța comasată PSD-PNL nu mai are timp de altă nominalizare așa că se va așeza la spatele candidatului Piedone. Dar cum așa?, întreabă alegătorul. Tocmai ce domnul Ciolacu a spus despre dl. Piedone că e fum de grătar, nu are anvergură de primar general. Greșită judecată și premiză, naivule alegător. Oricând se găsesc explicații pentru context, argumente să lași în urmă cuvintele nesăbuite și să te adaptezi nevoilor de moment. Doar s-a anunțat că în politică nu există „niciodată”.

Dl. Tudose a spus ceva despre chiloții lui Rareș Bogdan. Acum, când ne zâmbește, împrietenit în capul listei cu dl. Bogdan, a spus că una-i una, alta-i alta, a reevaluat chiloții. Dl. Rareș Bogdan a zis despre Mihai Chirică lucruri rele, despre dl. Manda că e doar soțul doamnei Olguța de la Craiova, la început nici dl. Cîrstoiu nu-l inspira, pentru că nu l-a durut genunchiul. Nu mai amintim despre PNL și ai lui care erau trimiși la lada de gunoi a istoriei. Toți au fost reevaluați și acceptați ca frații care își mănâncă merindele la aceeași masă.

La loteria retragerii, tot în capul dimineții de început de săptămână, au fost zvoniți și candidații PUSL, respectiv domnul Piedone și domnul Liviu Negoiță. De ce? Ca să maximizeze bătăița pe care trebuie să o ia Nicușor Dan, inclusiv doamna Clotilda – se explică în cabala retragerilor. Și cine îl bate pe nepieptănat și netuns la timp?, întrebi ca orice alegător implicat.

Cum cine? Chiar domnul Ciolacu! Dar dl. Piedone a spus răspicat că nu se retrage, vine argumentul. A spus, dar într-un anumit context al clipei efemere, care dacă tot e efemeră se poate schimba și deci se poate reevalua.

Și tot așa, până pe 9 iunie. Speranța s-ar putea să fie penultima.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img