sâmbătă, iunie 15, 2024

Banca Transilvania majorează unele comisioane, pentru populație și firme, de la 1 ianuarie

Citeste si...

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, majorează unele comisioane pentru populație și firme, începând cu data de 1 ianuarie 2024. Amintim că băncile trebuie să plătească, începând de anul viitor, o taxă de 2% pe cifra de afaceri, după cum a stabilit Guvernul prin pachetul de măsuri fiscale. Analiștii au avertizat că băncile vor transmite acest cost către clienți.
Astfel, Banca Transilvania majorează în special comisioanele pentru operațiunile cu numerar la ghișeu precum:

retragere de numerar de la ghișeu lei: de la 0,8% la 1%
retragere de numerar de la ghișeu valută: de la 0,8% la 1%
depunere numerar la ghișeu: de la 0,3% la 0,5%
plăți intrabancare cu OP la ghișeu: de la 5 lei la 10 lei
plăți intrabancare urgente cu OP la ghișeu: de la 16 lei la 30 lei

Totodată, pentru firme, majorează comisionul de administrare a contului de lei/valută de la 5 lei pe lună la 10 lei pe lună. Comisionul de internet banking crește de la 20 la 25 de lei/lună, dar include și mobile bankingul, care anterior se plătea separat.

Modificările pot fi accesate integral AICI.
Amintim că băncile din România vor plăti impozite mai mari de la începutul anului viitor, după ce Guvernul a introdus un impozit de 2% pe cifra de afaceri, prin pachetul de măsuri fiscale. O analiză PwC arăta că rata efectivă de taxare pentru unele bănci poate ajunge până la 72% din profitul brut, după introducerea taxei pe cifra de afaceri.
Totodată, amintim că tot din cauza pachetului de măsuri fiscale, la data de 11 noiembrie va intra în vigoare o măsură de limitare a tranzacțiilor cash prin reducerea plafoanelor permise în relația dintre persoane fizice, dar mai ales între persoane fizice și firme, respectiv între firme și alte firme. Această măsură va duce la mutarea unor operațiuni prin bancă, operațiuni pentru care se plătesc comisioane.
Citește și:
ANALIZĂ Pro sau contra limitării plăților cash? Finanțiștii: De la critici pentru „limitarea libertății” la „bravo” pentru lupta împotriva evaziunii fiscale

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img