marți, aprilie 16, 2024

Avertismentul unui fost șef al CIA după 2 ani de război: Putin nu se va opri în Ucraina. În mod sigur, Moldova va fi în vizor

Citeste si...

Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin, mai ales că în regiunea separatistă Transnistria se află aproximativ 1.500 de soldați ruși, avertizează generalul american în rezervă David Petraeus.

„Nu e nicio îndoială că Putin nu se va opri în Ucraina. Întrebarea este cât timp i-ar lua să-și regrupeze forțele (militare) pentru a le desfășura în altă parte? În mod sigur, Moldova va fi în vizor. La urma urmei, acolo încă sunt vreo 1.500 de soldați ruși în acea fâșie de teren, Transnistria, în Moldova”, a declarat, într-un interviu acordat CNN, David Petraeus, cel care a fost director al CIA.

În opinia acestuia, Putin nu stă cu ochii doar pe Republica Moldova. Liderul de la Kremlin își concentrează atenția și asupra statelor baltice, a căror existență îi deranjează.

„Obeictivul său a fost dintotdeauna refacerea a cât mai mult din fosta Uniune Sovietică ori poate chiar din fostul Imperiu Țarist, cu el (n.r. – Vladimir Putin) pe post de țar”, a afirmat David Petraeus.

Cine va câștiga războiul din Ucraina?

Întrebat „cine va câștiga războiul din Ucraina?”, fostul David Petraeus a răspuns: „Nu sunt sigur, oricare dintre părți poate câștiga războiul”.

Putin

David Petraeus, fost șef al CIA. Foto: Profimedia

„În mod evident, rușii au obținut victorii progresive, iar acum au inițiativa”, a sus acesta, apoi a precizat că forțele Moscovei „distrug” totul în cale cu artileria, apoi atacă în valuri, fără a ține cont de numărul uriaș de victime.

„Vladimir Putin nu pare să fie preocupat de aceste pierderi și încă mizează pe faptul că poate continua prin recrutarea de noi soldați”, a încheiat David Petraeus.

Ultimele Articole

Stoarcerea laptelui: Lucruri mai puțin știute de mămicile care alăptează

Stoarcerea laptelui, cunoscută și sub numele de extragere manuală a laptelui matern, este o modalitate excelentă de a obține...
spot_img