miercuri, iunie 12, 2024

Alertă pentru toți utilizatorii Gmail. Mesajul care trebuie șters de urgență. Poate aduce probleme mari dispozitivului

Citeste si...

Alertă pentru utilizatorii Gmail, deoarece contul și dispozitivul lor pot fi în pericol. Mesajul pe care trebuie să-l ștergi imediat.

Alertă pentru utilizatorii Gmail. Aceștia pot primi un mesaj suspect, pe care trebuie să-l șteargă imediat, deoarece pot avea mari probleme. Datele și banii de pe card pot fi în pericol.

Alertă pentru toți utilizatorii Gmail. Ce mesaj trebuie să ștergi imediat

Cei care utilizează Gmail trebuie să fie foarte atenți, deoarece se pot alege cu mesaje ce pot distruge dispozitivul. O nouă înșelătorie i-ar putea lăsa pe oameni fără bani în cont.

Este vorba despre un simplu mesaj, care îi anunță pe utilizatori că au câștigat un premiu la Amzon Box. “Sunteți câștigătorul nostru!”, este mesajul din e-mail.

De asemenea, mai este un buton care îi cere destinatarului să dea click pentru a revendica premiul respectiv. După ce este apăsat butonul portocaliu, utilizatorii ajung pe o pagină Amazon, care are aspect oficial.

Acolo, utilizatorilor li se solicită să participe la un sondaj scurt, format din 8 întrebări simple despre Amazon. De exemplu, una dintre întrebări este “Cât de ușor este să găsiți produsele pe care le căutați pe Amazon?”.

În cele din urmă, utilizatorii sunt informați că își pot ridica premiul. Cei de la Mirror Online au făcut un test și au completat sondajul, iar apoi au fost anunțați că au câștigat o cutie cu lucruri în valoare de 499,99 de lire sterline.

Într-o imagine apar mai multe iPhone-uri, tablete și alte device-uri. Utilizatorii nu află, însă, ce anume au câștigat în cutia respectivă, de fapt.

“Amazon Mystery Box este o listă de produse în care conținutul specific al cutiei nu este cunoscut de cumpărător până când nu o primește.

Aceste cutii pot conține o varietate de articole, iar elementul surpriză face parte din atracția pentru unii cumpărători.””, se arăta în mesajul de pe ecran, potrivit sursei citate.

După aceea, recompensa trebuie revendicată. Pentru a trimite recompensa Amazon Box, site-ul solicită adresa. Utilizatorii sunt redirecționați către un formular unde li se solicită informații personale, cum ar fi strada, numele complet și codul poștal.

Odată ce este introdusă adresa, apare un alt ecran și este cerută o plată în valoare de 10,98 de lire sterline pentru a livra cutia. Sunt solicitate apoi detaliile cardului, printre care și numărul CVV și data de expirare a acestuia.

Ce se întâmplă dacă încerci să revendici “premiul”

Atunci când utilizatorii încearcă să revendice premiul, trebuie să fie atenți la semnele ce pot indica o înșelătorie. De exemplu, greșelile de ortografie din mesaj pot reprezenta un indiciu în acest sens.

Mai mult, Amazon nu oferă astfel de cadouri. De altfel, cei care chiar câștigă premii de la această companie, nu vor fi puși în situația de a furniza informații bancare personale către Amazon.

Cel mai probabil, detaliile introduse pentru revendicarea premiului respectiv sunt folosite pentru a extrage banii de pe card. Șansele ca utilizatorii care au fost păcăliți să-și vadă premiul sunt foarte mici.

“E-mailurile de tip spoof sau phishing sunt e-mailuri frauduloase care încearcă să obțină informații personale. În general, acestea sunt făcute să pară că vin de la Amazon.

Amazon nu va cere niciodată ca informațiile personale să fie furnizate prin e-mail. Amazon nu va solicita niciodată actualizarea informațiilor de plată care nu sunt legate de o comandă Amazon pe care ați plasat-o sau de un serviciu Amazon la care v-ați abonat”, au explicat reprezentanții retailerului.

Astfel, dacă primești mesaje care te anunță că ai câștigat un premiu, cel mai bine este să le ștergi imediat. Sunt șanse foarte mari ca mesajele respective să fie, de fapt, înșelătoare.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img