luni, iulie 15, 2024

Alertă de poluare a suprafeței litorale în zona Constanței, la Marea Neagră

Citeste si...

Turiștii aflați pe plajă ieri dimineață au observat o substanță suspectă în apă. Specialiștii de la Autoritatea Navală au stabilit, în urma verificărilor, că este vorba despre reziduuri de cereale.

Poluarea a fost remarcată de pescari și turiști încă de la primele ore. Turiștii au ieșit rapid din apă la vederea petei de poluare și au părăsit plaja. Autoritatea Navală Română a trimis în zonă o echipă a Agenției de Salvare a Vieții pe Mare, care investighează natura substanței și dacă provine de la navele aflate în rada portului.

„ANR îi îndeamnă pe toți cetățenii să colaboreze direct cu autoritățile competente în caz de observare a unor posibile urme de poluare. Este esențial ca orice suspiciune de poluare să fie raportată imediat către Autoritatea Navală Română la numărul de telefon 0800 500 100 (tasta 3- aspecte legate de siguranța navigației) sau la numărul unic de urgenta 112, pentru a se putea efectua o evaluare promptă și corectă a situației”, a declarat Autoritatea Navală Română.

“Este o poluare a suprafeței litorale în zona Constanței, la Marea Neagră. Chiar în fața valului de poluare veneau bancuri de pești speriați de aceasta. E o substanță cu aspect buretos, elastic, bineînțeles ca flotant ușor, de o culoare cenușie, cenușiu-albăstruie, care după părerea mea nu are vreo origine organică naturală, adică nu este vreo algă moartă sau vreo nu știu ce înflorire, ci cel mai probabil are ca sursă activitatea umană care înseamnă cel mai probabil un produs petrolier spălat sau neutralizat parțial cu niște detergenți”, a afirmat Adrian Bîlbă, biolog.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img